Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, 18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Mesajı yayınladı

 

Kılıç mesajında; Döneminin en çetin şartları karşısında adeta imkânsızın başarıldığı Çanakkale Zaferi tarihte benzeri görülmemiş bir destandır.

Milli mücadelenin ilk ateşinin yakıldığı Çanakkale Zaferiyle Milletimiz; vatan sevgisini, cesaretini, azmini, kahramanlığını ortaya koymuştur. İnsanımız, sahip olduğu yüksek ahlak ve medeniyet anlayışının yansıması olarak Çanakkale Savaşında düşmanından bile esirgemediği şefkat ve merhametiyle savaşında bir hukuku olduğunu tüm insanlığa gösterilmiştir.

Üzerinde özgürce yaşadığımız vatan kıldığımız bu toprakları canları pahasına bizlere bırakan onur abidesi şehitlerimizle ne kadar övünsek ve gurur duysak azdır. Onlar milletimizin gönlünde en yüce yere sahiptir. Bu başarı vatan şairi Mehmet Akif'in dediği gibi tarihe sığmayacak kadar büyük ve anlamlıdır. Onların emanetine kararlılıkla sahip çıkıyoruz. Türk milletinin birlikte yaşama iradesi, vatan ve bayrak sevgisi Çanakkale'de olduğu gibi tarihin her safhasında bizleri güçlü ve muzaffer kılmıştır.

Bu duygu ve düşüncelerle Türk tarihinin en önemli zaferlerinden biri olan Çanakkale Zaferi'nin 100.yıldönümünü kutluyor; cesaret ve iradeleriyle bugünümüze de ışık tutan bütün şehitlerimizi şükranla ve minnetle anıyorum”dedi.

 

Editör: TE Bilişim