Vali Âlim  Barut beraberinde İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Nebol, İl Özel İdaresi Yatırımcı Şube Müdürleri; Tarımsal Hizmetler Müdür Vekili Mehmet Kutlu, İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürü Şahide Dal, Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürü Betül Er, Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Işıl Çakıcı ile Ulukışla İlçesini ziyaret ederek burada Belediye Başkanlarını, Muhtarları ve İl Özel İdaresi yetkililerini bir araya getirdi.



    Ziyaret heyetini Ulukışla Kaymakamı Ozan Gazel, Ulukışla İlçe Jandarma Komutanı, Ulukışla İlçe Emniyet Amiri, Ulukışla İl Genel Meclis Üyeleri Ali Uğurlu, Birol Önder, Ulukışla Belediye Başkanı Hacı Avşar başta olmak üzere Belde Belediye Başkanları, Köy Muhtarları ve İlçe protokol mensupları karşıladı.


    Toplantıda konuşan Vali Âlim Barut; gerçekleştirdikleri ziyaretin ve toplantının herhangi bir programa bağlı olmadığını belirterek, toplantıda karşılıklı görüş alışverişinde bulunulacağını ve hasbıhal edileceğini belirtti. Karşılıklı olarak ne kadar çok bir araya gelinirse sorunların o derece doğru tespit edileceğini dile getiren Barut, sorunların konuşulmaya başlanmasının çözümün en önemli parçası olduğunu vurguladı.


    2011 yılına Özel İdare penceresinden bakıldığında yapılan çalışmaların son derece başarılı olduğunu kaydeden Barut, yapılan bu çalışmaları köy köy ve kalem kalem saymayacağını daha ziyade İlçenin ne gibi ihtiyaçları olduğunun tespit edileceğini belirten Vali Barut; “2011 yılı Niğde için başarılı geçti. Paramızı intizamlı bir biçimde kullandık. Gerek Meclis, gerek Üyeler ve gerekse Genel Sekreter kısacası herkes üzerine düşeni yaptı ve başarılı çalışmalar ortaya çıktı.

    Konya Ovası Projesi, gerek KÖYDES Projesi, gerek METİP Projesi ve gerekse ek bütçe imkânları bizim 2011 yılında tarımsal sulama ve kilitli parke başta olmak üzere birçok sektörde rekor kırdığımız bir yıl oldu. Tarımsal sulamaya büyük önem verdik. Suyun bir damlasını bile boşa harcamadık harcatmadık. Kapalı sistem dedik,  Sulama Göleti dedik yaptık. Bugün eksiklerimiz yok mu elbette var ama geçen yıldan bıraktığımız çizgiden devam edecek enerji ve gücümüz de var. Bizim Devlet olarak görevimiz bitmez, sizin köylü olarak ihtiyaçlarınız bitmez.”

    2011 yılında kar yağışı Çitlik’te de yoğun oldu ama Ulukışla en çok yağışı aldı. Kar yağışını doğal afet kabul ettik. Köy yolu belediye yolu ayrımına gitmeksizin tüm yollarda ekiplerimiz sürekli çalıştı. Bazı köy yollarımız belki 2-3 gün kapalı kaldı ama o yollara tüm Özel İdare imkanlarını da götürsek açamazdık. Bazı bölgelerde kar yağışı D8 dozerin boyunu aşmıştı” dedi.


    Vali Barut içme suyunun sulama suyu olarak kullanılmaması ve kaçak yapılaşma konularına da değinerek; “İmar Kanununda değişikler yapıldı. Bu konuda ilgili şube Müdürü sizi bilgilendirdi. Yapacağınız işlemleri kanunlara riayet ederek yapınız. Biz sizlere her zaman yardımcıyız. İl Özel İdaresine gelip de bir konuda destek istediğinizde bugün git yarın gel gibi bir yaklaşımla karşılaşmazsınız.    Kaçak yapılaşmaya müsaade etmeyiniz. Uygulanacak prosedür konusunda İl Özel İdare ile bağınızı koparmayınız” diye konuştu.

    İçme suyunun sadece Çiftlik İlçesi için de değil Niğde için önemine değinen Vali Barut son olarak; “Burada bahçelerinizi sulamak için içme suyu tesislerine ek talep etmeyin. Zaten tarımsal sulama projerimiz hızla ilerliyor. Köyünüzde içme suyuyla bahçe sulamanın önüne geçin. Aksi takdirde ek sondajlar bile sizin yaz aylarında içme suyunuza yetişmez” dedi.

















Editör: TE Bilişim