Vali Âlim BARUT, idaremizin kış hazırlıkları hakkında bir açıklama yaptı. Vali BARUT, ilimizde kış mevsiminde köy yollarında ulaşım problemi olmaması gerektiğini belirttiği açıklamasında, İl Özel İdaresi’nin bu yönde tüm tedbirleri aldığını ve kar temizleme ekiplerinin teşekkül ettiğini vurguladı.


            BARUT; "Hiçbir köy yolunun kar nedeniyle kapalı kalmaması için var gücümüzle çalışacağız dedi ve açıklamasında şunları kaydetti;

            “İlimiz kış mevsimini Türkiye ortalamalarına göre sert geçiren bir il. Köylerimizin tüm yollarının kar nedeniyle kapanmaması için çalışmalar tamamlandı. İl Özel İdare bünyesinde ‘Karla Mücadele Ekibi’ oluşturuldu. Kış aylarında yolu kapanan köylerden alınan tüm mesajlar kriz merkezinde anında değerlendirilecek ve ekipler kapalı köy yoluna müdahale edecekler.

            Ekiplerimiz 24 saat esasına göre hizmet verecek ve hiçbir köyümüzde ne bir hastamız ne bir yaşlımız madur edilmeden istediği anda şehir merkezine ulaşacak ve burada tüm hizmetlerden faydalanabilecektir.”

            Vali Âlim BARUT, geçtiğimiz yıl kış mevsiminin ağır seyrettiğini hatırlatarak;            "Karla mücadelede geçtiğimiz kış köy yolu belediye yolu ayırmadık. İnsan; köyde de insan, beldede de insan. Bu yılda benzeri bir durum olursa yine beldelerimizin yol açma çalışmalarına destek veririz. Biz karla mücadeleyi afet kapsamında değerlendirip buna göre hareket ediyoruz.

            Kış şartlarında karla mücadele tabiatı gereği zor şartlarda iş yapmak anlamındadır. Zora dayanmak gerektirir, fedekarlık gerektirir. Zoru göze almayan, alamayan biri bu işi yapmaz yapamaz. Bu sebeple kışa hazırlanan görev yapacak tüm personeli taktir ediyorum, tebrik ediyorum. Şimdiden kendilerine teşekkür ediyorum.

            Kış sezonunun köy yollarından istifade edecek vatandaşlarımızın ve görev yapacak ekipler açısından kazasın belasız atlatılmasını temenni ediyorum."

            Vali Âlim BARUT, açıklamasının son bölümünde oluşturulan karla mücadele ekibinin araç-ekipman ve personel sayısı konusuna değinerek şunları kaydetti;

            “İl Özel İdare bünyesi altında kurulan ‘Karla Mücadele Ekibi’miz 51 araç ve 71 personelden oluşmaktadır. Ekipte araç olarak 11 greyder, 3 eskavatör, 3 dozer, 8 binek aracı, 5 kar küreme kamyonu, 4 kepçe, 2 JSB Bekoloder, 3 tır, 12 kamyon ve bu araçlara yerinde müdahale edebilecek seyyar tamir aracı bulunmaktadır.”

 




Editör: TE Bilişim