Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi 2022 yılında yapmış olduğu düzenlemeler ile 3 Farklı binası için Erişebilirlik Bayrağı almaya hak kazandı. Ömer Halisdemir Üniversitesi 3 bayrak ile bu dönem en fazla bayrak alan üniversite oldu. Bayraklar, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu’ya verildi.

Çalıştay sonunda açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu alınan belgeler dolayısıyla oldukça memnun olduğunu ve Üniversitemizin erişilebilirlik alanında önemli çalışmalar yaptığını aktararak bu çalışmaların aralıksız süreceğini ifade etti.

Şehidimizin baba ocağı tadilat edilecek Şehidimizin baba ocağı tadilat edilecek

T. C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Kültür Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi ve Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu ortaklığında yüz yüze ve çevrim içi düzenlenen çalıştayda, “Erişilebilirliğin Önemi”, “Türkiye’de Bilgiye Erişim Çalışmaları”, “Kütüphanelerde Erişilebilirlik Çalışmaları”, “Engelli Bireylerin Basılı Materyallere Erişiminin Kolaylaştırılmasına Dair Marakeş Anlaşması”, “Yüksek Öğretimde Bilgiye Erişim Çalışmaları”, “Millet Kütüphanesi Engellilere Yönelik Faaliyetler”, “Kütüphanecilikte Yeni Yaklaşımlar”, “Konuşan Kitaplık”, “Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı (GETEM)”, “İstanbul Üniversitesi-Engelsiz Bilgi Merkezi”, “Engelsiz Müzik Kütüphanesi”, “Erişilebilir Dijital Matematik Kütüphanesi Projesi” ve “İlk Erişilebilir Belgeli Kütüphane: Isparta Halil Hamit Paşa İl Halk Kütüphanesi” gibi konuların yer aldığı çalıştay yoğun ilgi ile takip edildi.

Editör: TE Bilişim