Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, ülkenin bölünmez bütünlüğünün terörle mücadeleden geçtiğini belirterek, “Bayrakların göklerden inmesini istemiyorsak, ezanların susmasını istemiyorsak bu mücadeleyi sürdürmek zorundayız” dedi.

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin 9. Olağan Genel Kurul toplantısına katıldı. Hüdavent Hatun Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen genel kurul toplantısında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Türklerin Anadolu’ya ayak bastığı 1071 Malazgirt Zaferi’nden bu yana bu topraklarda yaşamanın bir bedelinin olduğunu kaydetti. Başkan Akdoğan, “Dünya toplumu, Anadolu’da yaşamanın bedelini bize bir şekilde bugün PKK olarak, dün sağ-sol kavgası olarak, ondan önceki dönemler Kurtuluş Savaşı gibi, Çanakkale Savaşı gibi savaşlar olarak, daha önceki dönemlere gittiğimizde de Haçlı Seferleri’ne kadar uzanan bir süreçte bize bu topraklarda yaşamanın bedelini ödetmeye çalışıyor” dedi.

Terör olaylarının son 1 yıl içinde artış gösterdiğine de dikkat çeken Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, “Ama sonuç itibarıyla ülkenin bölünmez bütünlüğü, milletimizin bölünmez bütünlüğü terörle mücadeleden geçiyor. Bu ülkenin bölünmesini istemiyorsak, bu ülkenin milletinin bölünmesini istemiyorsak, bayraklarımızın göklerden inmesini istemiyorsak, ezanlarımızın minarelerden susmasını istemiyorsak bu mücadeleyi vermek zorundayız” diye konuştu.

Bu mücadele içinde maalesef şehitlerin verildiğine de vurgu yapan Başkan Akdoğan, şehitlerimizin millete malolmuş kişiler olduğunu onların ailelerinin de Türk milletinin, bu ülkede yaşayan herkesin ailesi olduğunu ifade etti. Akdoğan, “Bu bakımdan hem hükümetimizin hem yerel yönetimler olarak belediyemizin ve diğer kurumlarımızın şehit ailelerimize ve onların yakınlarına her zaman başta saygı duymak, onları her yerde onure etmek ve onların  evlatları her ne olursa olsun onlara da sahip çıkmak tüm yöneticilerin tüm idarecilerin tüm siyasilerin görevidir. Tüm Türk milletinin görevidir diye düşünüyorum” dedi.  

Başkan Akdoğan, “Bu bağlamda Belediye Başkanı ve Belediye Başkanlığı olarak her zaman sizin yanınızda olduk ve bundan sonrada yine sizin yanınızda olmaya devam edeceğiz. Sizler, bizim kardeşimizsiniz. Belediye olarak sizlerin yanınızdayız. Ben son olarak tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, onların kederli ailelerine Cenab-ı Hak sabırlar versin temennisinde bulunuyorum. İnşallah her şehidimiz insanlarımız için şefaatçi olacaktır, böyle inanıyoruz. Şehitlik mertebesi Peygamberlikten sonra en yüksek mertebe olduğunu biliyoruz. Böyle inanıyoruz, böyle yaşıyoruz. Bu düşüncelerle bu temennilerle genel kurulumuzun hayırlara vesile olmasını diliyorum. Hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum. Hepinize saygılar sunuyor, hepinizi Allah'a emanet ediyorum” dedi.

Divan Başkanlığını Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ın yaptığı genel kurulda, Ömer Demir başkanlığında liste yeniden yönetim kuruluna seçildi. Genel Kurulda ayrıca denetim kurulunun raporları da onaylandı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin de okunduğu genel kurula Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Genel Meclisi Başkanı Bülent Küçüktuna, Niğde Askerlik Şubesi Başkanı Personel Binbaşı Mehmet Emin Altan, AK Parti İl Başkanı Emrah Özdemir, Merkez İlçe Başkanı Ömer Kılıç, CHP Merkez İlçe Başkanı Kamil Davarcı, Şehit Aileleri Derneği yönetim kurulu üyeleri ve şehit aileleri katıldı.

 
Editör: TE Bilişim