Patates Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’ne Yüksek Mühendisi Uğur Pırlak atandı. 

Son yıllarda ülkemizi patates tohumluğunda dışa bağımlılıktan kurtaracak başarılı çalışmalarla adından sıkça bahsettiren Patates Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne yeni müdür. Yıllarca Patates Araştırma Enstitüsünde Müdürlük yapan Hüseyin Onaran’ın emekli olmasının ardından boşalan Patates Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’ne Yüksek Mühendisi Uğur Pırlak atandı.

Ziraat Yüksek Mühendisi Uğur Pırlak Kimdir ?

1976 tarihinde Niğde İli Bor İlçesinde doğan Uğur PIRLAK, İlköğretimini Bor’da tamamladıktan sonra 1994 yılında Söke Ziraat Teknik Lisesinden mezun olmuş, 1999 yılında da Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümünü üniversite birincisi olarak bitirmiştir. Daha sonra Niğde Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Iğdır ve Niğde Tarım İl Müdürlüklerinde teknik eleman, 2000-2001 yıllarında Diyarbakır’da süne mücadelesinde İl Koordinatör Yardımcısı, 2006-2009 yıllarında Niğde Tarım İl Müdürlüğünde Bitki Koruma Şube Müdürü olarak görev yapmıştır.

2009 yılından itibaren Patates Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünde uzman araştırıcı olarak görevine devam etmekte iken, 04.09.2015 tarihi itibariyle Enstitü Müdürü olarak göreve getirilmiştir. Uluslararası ve ulusal dergilerde bilimsel yayınları bulunan Uğur PIRLAK patatesle ilgili birçok projede görev almıştır. Evli ve iki çocuk babasıdır.


Editör: TE Bilişim