Çevredeki vatandaşlara dernek hakkında bilgi vermek, istismara uğrayan çocuklara ve velilerine destek olduklarını belirtmek amacıyla kurdukları stant gün boyunca kalacak.  
Ucim, Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği İl Sorumlusu Arzu Şahan, derneğin 2010 yılında kurulduğunu ve kuruluşundan bu güne kadar istismara uğrayan çocuklara eğitim ve hukuk anlamında yardımcı olduklarını belirtti.  Derneği tanıtmak amacı ile Niğde şadırvan parkına stant kurduklarını söyleyen Şahan; “ Biz dernek olarak şuna inanıyoruz; değişim çocuklar ve bizden başlayacak. Bu nedenle tüm vatandaşlarımızın UCİM hakkında bilgilenmelerini istiyoruz. Vatandaşlarımız çocuk istismarı ile ilgili bilgi almak veya derneğimize üye olmak isteyenler var ise bizim kapımız her zaman açık. Genel Başkan Saadet öğretmenimizin çok güzel bir sözü vardır; “ Bu çocuklar gelecekte bizlerin gelinleri ve damatları olacaklar “bu yüzden çocuklar bizler için çok önemlidir. Artık istismara uğrayan çocuklar konuşmaya başladı, gizlemiyorlar ve korkmuyorlar. Çocuklarımız susmadıkça biz yanlarında olmaya devam edeceğiz. Onları dinleyeceğiz ve onlara yardımcı olmaya devam edeceğiz. Çocuklarımıza eğitimlerimizin haricinde hukuk desteği de veriyoruz. Çocuk istismarı yüzünden Niğde’de yardımcı olmaya çalıştığımız aktif davalarımız var.  İhbarda bulunmak isteyen vatandaşlarımız da bizlere ihbar hatlarımızdan ulaşabilirler “dedi. 
Konuya ilişkin bir açıklama da Niğde Hukuk Koordinatörü Avukat  Orpen Nergiz yaptı.
Nergiz açıklamasında şunlardan bahsetti; “Derneğimiz maalesef çocuklarımızın sessiz çığlıklarına yardımlarına yardımcı olmak istiyor. Bu nedenle mağdur olan çocuklarımız ve aileleri arama butonuna UCİM yazdığında ihbar hattımıza rahatlıkla ulaşabilirler. Niğde’nin küçük bir şehir olmasına rağmen istismara uğrayan birçok evladımız var. Bunlar farklı boyutlarda, farklı yaşlarda ve maalesef aile içerisinde gerçekleşen durumlar mevcut. Aile içerisinde istismara uğrayan çocuklarımız aile baskısı ile şikayeti geri çekme ve durumu gizleme gibi birçok sorunla karşılaşıyoruz. Çocuklarımızın arkasındayız gerekli eğitimler ve hukuksal sorunlarla arkalarındayız “dedi.

Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına video konferansla katıldı Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına video konferansla katıldı
Editör: TE Bilişim