Türk Ocakları Niğde Şubesi’nin 2021-2022 dönemi on ikinci hafta Ocakbaşı Sohbeti’nin konuğu olan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan Yıldız oldu. 

Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan Yıldız "Endüstri 4.0 ve İmalatta Dijitalleşme" başlıklı konuşmasını gerçekleştirdi.  Türk Ocakları Niğde Şubesi İsmail Gaspıralı Salonu’nda düzenlenen ve yoğun ilgi gören etkinlikte, Sanayi Devriminin başlangıcından günümüze teknolojik gelişim aşamaları anlatılmış, günümüzde Endüstri 4.0 olarak bilinen son aşamada yüksek teknoloji üretiminin ülkeler için önemi ortaya konmuştur. Türkiye’nin yüksek teknoloji alanındaki gelişmeleri yakalaması ve üretim yapısını bu gelişmelere uyumlu hale getirmesi meselesi ele alınmış, eğitimden başlayacak çok boyutlu bir stratejiyle bu aşamanın gereklerinin sağlanabileceği sonucu ortaya konuldu. 

Soru ve cevap kısmıyla tamamlanan sohbetin ardından, Türk Ocakları Niğde Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Cemal Sevim tarafından günün anısına hazırlanan teşekkür plaketinin Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan Yıldız’a sunulmasıyla etkinlik sona erdi. 

TÜRK OCAKLARI İSTİLACILAR SORUNUNA NEDEN SESSİZ?

Türk Ocakları Niğde Şubesi'nin ülkemizde yaşanan ve  Türkiyenin bugünü ve yarınının en büyük sorunu, tehditi olarak kabul edilen farklı milliyet ve cibilliyetsiz   istilacı sorununa karşı bir sohbet yapmaması, sessiz kalması, basın açıklaması gibi çeşitli etkinliklerle  duruşunu göstermemesi geçmişi ve misyonu ile ilgili eleştirilere neden oluyor. 

Kahraman Şehidimiz Hikmet Aslan, Son Yolculuğuna Uğurlandı Kahraman Şehidimiz Hikmet Aslan, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Editör: TE Bilişim