Niğde Türk Ocağı tarafından düzenlenen Ocakbaşı Sohbeti’nin konuğu olan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi ve TUSAŞ AR-GE ve Prototip Gn. Md. Yardımcısı, Prototip Atölyeleri Müdürü Doç. Dr. Mahmut ALKAN “Türk Havacılık Endüstrisinin Seyri ve Son Gelişmeler” başlıklı konuşmalarını gerçekleştirdi. 

22 Ekim 2021 Cuma günü Türk Ocakları Niğde Şubesi İsmail Gaspıralı Salonu’nda düzenlenen ve yoğun ilgi gören etkinlikte, Türk Havacılık Endüstrisinin tarihî süreci üzerinde durulmuştur. Sayın Alkan konuşmasında havacılık endüstrisinin öncüleri, gelişimi ve güncel durumunu anlatmıştır. Savunma sanayisinin millileşmesi ve AR-GE çalışmalarının önemine değinilmiştir. TUSAŞ - üniversite - sanayi işbirliği ve staj programları konusunda bilgi verilmiştir.

Soru ve cevap kısmıyla tamamlanan konuşmanın ardından, Türk Ocakları Niğde Şubesi Başkanı Dr. Turgay Düğen tarafından günün anısına hazırlanan teşekkür plaketinin Doç. Dr. Mahmut ALKAN’a sunulmasıyla etkinlik sona ermiştir.

Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Mart ayı toplantısı gerçekleştirildi Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Mart ayı toplantısı gerçekleştirildi

Editör: TE Bilişim