Atatürk'ün Niğde gelişinin 79. Yıl Dönümü nedeni ile bir basın açıklaması yapan CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak ; Böyle önemli bir devlet liderinin ve Cumhuriyetimizin kurucusu olan, sadece ülkemizde değil tüm dünyada başarısı takdir edilen Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün Niğde ilimize gelmesinden büyük bir onur duyduğumu ifade etmek isterim. "dedi. 


Şafak açıklamasında ; Yüce Atamızın Niğde ilimize gelişinin üzerinden tam 79 yıl geçmiştir. 5 Şubatın önem ve anlamını kalbi duygularla beraber, ilimizde çeşitli etkinliklerle kutluyoruz.

Büyük bir onurla anacağımız bu önemli günde, Atamızı ve silah arkadaşlarını bir kez daha şükranla anarken, bizlere emanet ettikleri ülkemizin evlatları olarak üzerimize düşen önemli görev ve sorumluluklar olduğunu da bu vesileyle dile getirmek isterim.

Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün de söylediği gibi “Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir.” ve “Temeli büyük Türk milletinin ve onun kahraman evlâtlarından mürekkep büyük ordumuzun vicdanında akıl ve şuurunda kurulmuş olan Cumhuriyetimizin ve milletin ruhundan mülhem prensiplerimizin bir vücudun ortadan kaldırılması ile bozulabileceği fikrinde bulunanlar, çok zayıf dimağlı bedbahtlardır. Bu gibi bedbahtların, Cumhuriyetin adalet ve kudret pençesinde lâyık oldukları muameleye maruz kalmaktan başka nasipleri olmaz. Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır. Ve Türk milleti emniyet ve saadetinin kefili olan prensiplerle medeniyet yolunda, tereddütsüz yürümeğe devam edecektir.”

Bizlerde Atamızın söylediği gibi onun açtığı yoldan devam ederken, ilimizin ve ülkemizin gelişmesi için her türlü fedakârlığı yapmaktan, yapılan yanlışların karşısında çekinmeden, yılmadan durmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle,

Böyle önemli bir devlet liderinin ve Cumhuriyetimizin kurucusu olan, sadece ülkemizde değil tüm dünyada başarısı takdir edilen Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün Niğde ilimize gelmesinden büyük bir onur duyduğumu ifade etmek isterim. Tüm hemşirelerimin bu onurlu gününü kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım." dedi. 



 

Editör: TE Bilişim