Türkiye Gazeteciler Federasyonu bölge başkanları Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür ile kahvaltıda bir araya geldi.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Niğde Cemiyet Başkanlığı tarafından Atatürk’ün Niğde’ye gelişinin yıldönümü dolayısıyla hazırlanan program kapsamında Niğde’de bulunan Hatay, Osmaniye, Mersin, Elazığ, Kayseri gibi yaklaşık 10 ilin Gazeteciler Cemiyet Başkanları ve gazetecileri Niğde Üniversitesinin konuğu oldu.

Rektör  Prof. Dr. Adnan Görür’ün verdiği sabah kahvaltısında Cemiyet Başkanlarının yanı sıra Niğde Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyeleri de hazır bulundu.

Program kapsamında kısa bir konuşma yapan Rektör z Prof. Dr. Adnan Görür, misafir cemiyet başkanları ve gazetecileri Üniversitelerinde  ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Konuşmasında Üniversitemiz hakkında genel bilgiler de veren Rektör  Prof. Dr. Adnan Görür, Niğde Üniversitesinin  kısa sürede çok önemli mesafeler kat ettiğini, bundan sonrasında da aynı şekilde devam edeceğini söyleyerek, “Çok daha büyük işler yapılabilir ama ne yazık ki motivasyon eksikliğimiz var. Bu motivasyon eksikliği üniversitenin kendinden kaynaklanan sorunlardan çok çevresel etkenlerden kaynaklanmaktadır. Eğer çevresel etkenler pozitif gelişirse öyle zannediyorum ki üniversitemiz de çok daha hızlı gelişebilir. Bunun için öncelikle temel unsur olan şehrin sosyal ve kültürel gelişiminin hızlanması gerekiyor. Bu doğrultuda ilimiz gazetecileri tarafından başlatılan “Niğde Havaalanı İstiyor” kampanyası çok doğru ve iyi bir adımdır. Kampanya başarıya ulaşırsa ve Havaalanı hayalimiz gerçekleşirse Niğde’nin her türlü gelişimi de söz konusu olabilir” dedi.
Konuşmasının devamında Üniversitenin Niğde ve Niğdeliler için son derece önemli olduğunu ifade eden Prof. Dr. Adnan Görür, “Sanayinin Niğde’deki etkisi %12 ila %13 civarındayken tarımın etkisi %50 civarındadır. Üniversitenin şehre ekonomik katkısı yaklaşık olarak 150 milyon doların üzerindedir. Bu da tabi şehir için özellikle hizmetler sektörü için çok büyük önem arz ediyor. Dolayısıyla üniversite gerçekten şehir için çok önemli. Şehir de Üniversite mensupları da bu durumun farkındadır” dedi.


Konuşmasının devamında üniversitenin önündeki engellerden de bahseden Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, “Üniversitenin önündeki en temel engellerden biri ulaşım. Bu konunun mutlaka çözülmesi gerekiyor. Çözülürse çevresel etkenler dediğim konulardan bir tanesi ve en önemlisi ortadan kalkmış olacak. Ümit ediyorum ki o zaman her şey çok daha hızlı gelişecek” dedi.


Program kapsamında söz hakkı alan Cemiyet Başkanları da Niğde Üniversitesi’nin ilerleyişini yakından takip ettiklerini ve bu ilerleyişe katkı sağlamak adına üzerlerine düşen her türlü sorumluluğu yerine getirmeye hazır olduklarını ifade ettiler.
Editör: TE Bilişim