Şehidimizin baba ocağı tadilat edilecek Şehidimizin baba ocağı tadilat edilecek

Niğde Belediyesi; Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'ndan ödülle döndü.

Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen 61 Projenin yarıştığı, Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'nda 'Kadıoğlu Restorasyon Projesi' ilk 7 proje arasına girerek proje uygulama ödülüne lâyık görüldü. Ödüller İstanbul'da düzenlenen törenle sahiplerini buldu. İstanbul'daki ödül törenine katılan Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir  Kadıoğlu Konağı Restorasyon Projesi ile Niğde Belediyesi'nin aldığı ödülü tüm Niğdeliler adına aldığını ifade etti.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Başkan Özdemir; “Kadıoğlu Konağı Restorasyon Projemiz, Tarihi Kentler Birliği Koruma Özendirme Yarışması'nda proje uygulama ödülüne lâyık görülmüştür. Bu ödülü tüm Niğdeli hemşerilerimize armağan ediyorum. Şehrimizi tarihiyle barışık, geçmişten gelen değerlerini koruyan bir şehir haline getirmeye devam edeceğiz” dedi.

Editör: TE Bilişim