Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün 164. Kuruluş Yıldönümünü Niğde de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.
Etkinlikler kapsamında ilk olarak Tapu Müdürü Aydın Dolmaz, Kadastro Müdürü Bahattin Kozlu ve personeli Niğde Valisi Âlim Barut’u Makamında ziyaret etti.
Tapu ve Kadastro yetkilileri günün anlamına binaen yaptıkları açıklamada şunları söylediler; “Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü dünya standartlarına uygun hizmet sunmak amacıyla başlatmış  olduğu TAKBİS (Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi), TARBİS (Tapu Arşiv Bilgi Sistemi), Tesis Kadastrosu, TKMP (Tapu ve Kadastro Modernizasyon Projesi), TUSAGA-Aktif Projesi, Türkiye Ulusal Coğrafi Bilgi Sistemi (TUCBS) Projesi, Harita Bilgi Bankası, Ortofoto Bilgi Sistemi, Online Randevu Sistemi, SKGP (Sürekli Kurumsal Gelişim) Projelerinin tamamını hayata geçirme çalışmalarını hızla sürdürmektedir. Projelerin büyük bölümünü de hayata geçirmiştir.
Tapu hizmetlerinin kaliteli şekilde sunulması amacıyla Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından iş ve işlem süreçleri devamlı olarak gözden geçirilmekte ve sorun üreten süreçlerde gerekli düzeltmeler ve iyileştirmeler yapılmaktadır. Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüklerinde başlatılan ve 213 Tapu Müdürlüğünde faaliyete geçen online başvuru ve numaratörlü randevu sistemi yöntemiyle Vatandaşlarımızın işlemleri daha kolay ve hızlı bir şekilde sonuçlandırılmaktadır.
Tapu işlemlerinin gerçekleştirilmesi için ihtiyaç duyulan bilgilendirme ile yaşanan olumsuzluklar ve sorunlarda toplumsal duyarlılığın arttırılması amacıyla 444 TAPU (444 82 78) Hizmet Hattı uygulamasına devam edilmektedir. Bu suretle Vatandaşların bilgilendirilmesi sağlanmakta ve şikâyetleri değerlendirilerek anında sonuçlandırılmaktadır” dediler.
Vali Âlim Barut’ta ziyaretten son derece memnun olduğunu belirterek, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün 164. Kuruluş Yıldönümünü kutlayıp, her iki kurumun başarılı çalışmalarının devamını diledi.


Editör: TE Bilişim