Sakatlar Derneği Niğde Şube Başkanı Songül Çalışkan 11 Temmuz 2012 tarihinde TRT Çukurova Radyosunun gündüz kuşağı  canlı yayına bağlanarak Niğde Sakatlar Derneğinin çalışmaları hakkında bilgi aktardı.

 

 

Sakatlar Derneği Niğde Şube Başkanı Songül Çalışkan TRT Çukurova Radyosunda  sohbet şeklinde geçen konuşmasında; Derneğin Niğde genelindeki her türlü engellilere hizmet sunmayı amaçladığını ve özellikle eğitim çalışmalarına ağılık verdiklerine vurgu yaptı. Bu çerçevede Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ile engelli hakları ve evde bakım hizmetleri, Milli Eğitim Müdürlüğü ile özel eğitim ve evde eğitim, Sağlık Müdürlüğü yetkilileriyle evde sağlık hizmetleri ve Belediyecilik hizmetleri konusunda da belediye  Başkanının katıldığı salon toplantılarıyla, Engellilere yönelik hak-sorumluluk ve sundukları hizmetler hakkında bilgilendirme amaçlı toplantılar düzenlediklerini belirtti. Bu çerçevede Halk Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içinde ÖMSS (Özürlü Memur Seçme Sınavı) sınavına  hazırlık kursu düzenlediklerini ve çok iyi sonuçlar aldıklarını belirtti. Bilgisayar, bağlama çalma ve el sanatları kurslarının devam etmekte olduğunu, önümüzdeki günlerde engellilere yönelik çağrı yönlendirme kursu açmayı hedeflediklerini belirtti.

 

Çalışkan ayyrıca akülü tekerlekli sandalye ve manuel tekerlekli sandalye ihtiyacına dikkat çekerek, şimdiye kadar 200 den fazla tekerlekli sandalye dağıttıklarını ve tüm bunları bağışlarla başardıklarını belirterek, bu hususta Niğde'deki yöneticilerden ve halktan gördükleri desteğin yanı sıra, çalışmalarını  halkımıza duyuran yerel basına da dikkat çekerek teşekkür etti. Dernek başkanı Songül Çalışkan Mayıs ayı içinde de Polis Radyosunun canlı yayınına katılarak engelli hakları ve dernek çalışmaları hakkında radyo dinleyicilerini bilgilendirmişti.

 

Editör: TE Bilişim