Niğde Valiliği tarafından “Sağlıklı Gençlik, Mutlu Gelecek” projesi kapsamında Niğde Sevgi Evlerine halı saha yapıldı. 

Yapılan halı sahanın açılışına Niğde Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun, Niğde Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Niğde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Türkmen, Niğde Kültür ve Turizm Müdürü Selçuk Demirtaş ve davetliler katıldı.

Açılışta sevgi evlerinde kalan çocuklar arasında açılışa özel düzenlenen futbol turnuvasında derece yapan futbol takımlarına ödülleri verildi.

Ödül törenin ardından Niğde Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun ve çocuklar arasında yapılan penaltı atışı renkli görüntülere sahne oldu.

Niğde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Harun Koca: “Niğde Valiliğimiz tarafından Sağlıklı gençlik mutlu gelecek projesi kapsamında SODES Proje gurubu tarafından sevgi evlerinde yaşayan çocuklarımızın sosyal kültürel psikolojik yönden kendilerini geliştirebilmesi topluma yararlı birer evlatlar olarak yetişmesi amacıyla bir proje uygulandı. Bu proje kapsamında da sevgi evlerimizde halı saha yapıldı. Halı sahanın yapımına ocak ayında başlandı ve bugün itibariyle hizmete girdi. Burada kalan 55 çocuğumuzun ve çocuk evlerinde kalan 30 çocuğumuz buradan faydalanacaklar. Zaman zaman turnuvalar düzenleyeceğiz. Bu çocuklarımızın diğer çocuklarla kaynaşmaları amacıyla milli eğitimle işbirliği içerisinde turnuvalar düzenlenecek” şeklinde konuştu.


Editör: TE Bilişim