Niğde'de sabah saatlerinde başlayan şiddetli rüzgar vatandaşlara zor anlar yaşatırken bir apartmanın da çatısını uçurdu.

Niğde Merkez Paşakapı Caddesi’nde bulunan bir apartmanın çatısı çıkan şiddetli rüzgar nedeniyle yerinden koparak başka apartmanın balkonuna düştü.


Şiddetli rüzgar nedeniyle 4 katlı bir binanın savrulan çatı parçaları başka bir binanın balkonuna düşerek hasar verdi. Çevredekilerin durumu itfaiye ekiplerine haber vermesi üzerine düşen çatı parçaları olduğu yerden kaldırıldı.

Ağaçlandırma yoksa tozlu günlere devam

Niğde ve Bor ilçesinde  her rüzgar estiğinde tozdan geçilmiyor. Tozlu hava vatandaşları rahatsız ederken Niğde'nin ve Bor ilçesinin  tozdan bu kadar çok etkilenmesinin etrafının orman olmaması, şehir merkezlerindeki ağaçların kesilerek çok azalması ile  ağaçların rüzgarı ve tozu süzmediğinden kaynaklandığı belirtiliyor. . 


Meteoroloji Uyardı


Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; yurt genelinin çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yağmur ve sağanak, Akdeniz ile iç ve doğu bölgelerde yer yer gök gürültülü sağanak, zamanla Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.


35 İl için Turuncu, 31 İl için Sarı kodlu uyarı var


Meteoroloji'nin uyarı haritasında; Adana, Ağrı, Bitlis, Diyarbakır, Erzincan, Giresun, Hakkari, Kars, Kayseri, Mardin, Siirt, Sivas, Trabzon, Karaman, Şırnak, Ardahan, Osmaniye, Adıyaman, Artvin, Bingöl, Elazığ, Erzurum, Gümüşhane, Hatay, Konya, Malatya, Kahramanmaraş, Muş, Niğde, Rize, Tunceli, Van, Bayburt, Batman ve Iğdır için turuncu kodlu uyarı verildi.

Editör: TE Bilişim