Ramazan ayında hava sıcaklığının da mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, oruç tutan vatandaşların zorlanmasına neden oluyor. 112 Hızır Acil Servis, Ramazan ayının ilk 10 gününde, oruç tutan 62 vatandaşı mide rahatsızlığı şikayetiyle, 22 vatandaşı da baygınlık sonucu sağlık kuruluşlarına yetiştirdi.


Bu yıl Ramazan ayın geçmiş yıllara göre daha zor geçiyor. Hem oruç tutulan sürenin uzun olması hem de hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle yaşlılar, kalp ve tansiyon hastaları ile şeker hastaları oruç tutarken büyük zorluk çekiyor.


112 Hızır Acil Servis, Ramazan ayının ilk 10 gününde oruç tutarken rahatsızlanan 84 vatandaşı sağlık kuruluşlarına yetiştirdi. Bunlardan 62’sinin mide şikayeti ile hastaneye kaldırıldığı, 22 vatandaşın da baygınlık geçirmesi üzerine ambulansla hastanelere yetiştirildiği bildirildi.


Yetkililer, Ramazan ayında hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlar ile yaşlılar ve çocukların oruç tutarken hekimlere danışmasını istedi. Ayrıca güneş ışınlarının dik bir şekilde geldiği 11.00 ile 15.00 saatleri arasında özellikle yaşlı ve çocukların mümkün olduğunca dışarı çıkmaması istendi.





Editör: TE Bilişim