Niğde Polis Meslek Eğitim Merkezinde (POMEM) 23. Dönem Mezuniyet Töreninde eğitimlerini tamamlayan 837 polis için mezuniyet töreni yapıldı.
Polis Meslek Eğitim Merkezi 23. Dönem Mezuniyet Töreni Vali Yılmaz Şimşek’in Katılımıyla Gerçekleşti.

Polis ve Meslek Eğitim Merkezinde (POMEM) gerçekleştirilen mezuniyet törenine; Vali Yılmaz Şimşek, AK Parti Niğde Milletvekilleri Yavuz Ergun ve Selim Gültekin, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, İl Jandarma Komutanı J. Albay Garip Gümüş, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Abdullah Üner,  genç polis adayları ve aileleri katıldı.

 Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Vali Yılmaz Şimşek mezun olan polislere seslendiği konuşmasında “Meslekte başarılı olmanızın en önemli sebebi sizin sahip olduğunuz maneviyatınız,  inancınız ve vatan sevginizdir” dedi.

Dört aylık eğitimini tamamlayıp polis olmaya hak kazanan 837 mezun polis ve ailelerini tebrik eden Vali Şimşek, konuşmasının devamda “Ülkemizin gözbebeği emniyet teşkilatının şerefli birer mensubu olmaya hak kazanan sevgili gençlerimizin ve ailelerinin heyecan ve mutluluklarını yürekten paylaştığımı belirtmek istiyorum. Sevgili Gençler! Her biriniz özel seçilerek buralara geldiniz. Mesleğinizle ilgili gerekli teknik ve taktik eğitimleri aldınız, en iyi şekilde eğitildiniz. Fakat bu  meslekte başarılı olmanızın en önemli sebebi sizin sahip olduğunuz maneviyatınız,  inancınız ve vatan sevginizdir. Sizi başarıya götürecek duyguların bu değerler  olduğunu çok iyi biliyoruz.

Bugün burada mezuniyet heyecanı yaşayan 837 kardeşimiz, ülkemizin dört bir tarafında görev yapacak ve çok farklı nitelikteki suç ve suçlularla mücadele edecek. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus, asla kendinizi yargı makamı yerine koyarak hareket etmemenizdir. Sizler vazifenizi yapacak ve suçluları adalete teslim edeceksiniz. Suçlularla ilgili kararı ise bağımsız yargı verecektir.

Öte yandan yine devletin güler yüzünü göstermek ilk olarak sizlere düşüyor. Unutmayın ki; polis devletin vitrinidir.  Sizlerin mesleklerinizi bu bilinçle yapacağınızdan şüphem yok. Sizler toplumun huzur, güvenlik, asayişinden sorumlu olacaksınız. Aldığınız eğitim doğrultusunda ve bugün burada yapacağınız yemine sadık kalarak, kutsal mesleğinizin vatan sevgisi, merhamet, adalet ve kötülükle mücadele olduğunu asla unutmayacağınıza, Meslek hayatınız boyunca toplum menfaatini şahsi menfaatlerinizin üzerinde tutup, görev ve sorumluluklarınıza bağlı kalacağınıza eminim. Emir alacağınız ve uyacağınız tek şey devletin kanunlarıdır. Amirleriniz haricinde hiç kimseden emir, talimat, tavsiye ve telkin almayacaksınız. Sizlere düşen görev budur.
Toplumda bu kadar saygın bir yer edinmiş, dinimizde de şeref ve kutsiyet yüklenmiş bir mesleği icra etmek için her şeyden önce bu mesleğinizi sevmeniz ve iyi bir polis olmak için çaba göstermeniz gerekmektedir. Yeterli mesleki bilgiye ve karar verme yeteneğine sahip, uzlaşmacı, vatandaşla sağlıklı iletişim kurabilen her polis, mesleğinde hak ettiği başarıyı yakalayacaktır.

İnanıyorum ki; Vatanına ve milletine bağlı olan sizler, her koşulda doğruluktan, demokrasiden, insan haklarından ve hukukun üstünlüğüne bağlılıktan ayrılmayacak ve görevinizi layıkıyla yerine getireceksiniz. Bir anne ve baba için büyük fedakârlıklarla yetiştirerek belli bir kültürel ve ahlaki seviyeye getirdiği evlatlarının mesleğe adım attığını görmek tarifi mümkün olmayan bir mutluluktur. İnanıyorum ki evlatlarınız görevini en iyi şekilde yapacak ve elde edecekleri başarılarla hem sizlerin hem de bizlerin gurur kaynağı olacaklardır. Ben bu duygularla mezun olan tüm kardeşlerimizi tebrik ediyor, görevlerinde başarılar diliyorum. Yine sizleri yetiştirip bugüne getiren anne ve babalarınız ile teşkilatımızda görevli öğretmenlerimizi de tebrik ediyorum.

Sağ olun, var olun, sağlıcakla kalın!”
Vali Yılmaz Şimşek’in konuşmalarının ardından programın devamında eğitimini birincilikle tamamlayan öğrenci yaş kütüğüne dönem plaketini çaktı. Vali Yılmaz Şimşek, AK Parti Niğde Milletvekilleri Yavuz Ergun ve Selim Gültekin’in dereceye giren öğrencilere ödül verdiği program, 837 öğrencinin yemin etmesiyle son buldu.
 
 
Editör: TE Bilişim