Niğde Belediyesi, trafiğin yoğun olduğu Bankalar Caddesi'nde, yayaların karşıdan karşıya güvenli geçmesi için refüj düzenlemesi yapmayı yaygınlaştıracak. Yayaların geçişlerine imkan veren noktalarda trafik sinyalizasyon ikaz lambaları da konacak.

 

Trafik Komisyon Kararı'yla yapılan çalışma kapsamında Bankalar Caddesi refüjü 3 ayrı yerden yaya geçişi bırakılarak ferforje ile kapatıldı. Yayaların güvenli geçişleri için Bankalar caddesinde başlatılan orta refüj düzenlemesine için uygulama İmam Hatip Meydanına kadar tamamlandı.

 

Yapılan düzenlemeden memnun olduklarını belirten sürücüler, "Daha önce yayaların her an araç önüne çıkma durumu söz konusuydu. Bankalar caddesinde yapılan bu çalışma ile yaya geçiş yerlerinin belirlenmesi çok iyi oldu." dediler.

 

Yaya kaldırımı ve asfaltlama çalışmalarının ardından Bankalar Caddesi'nde Trafik Komisyon Kararı ile yapılan ferforje çalışması kapsamında refüjün çiçeklendirilmesi de sağlanacak. Yayaların güvenli geçişlerini sağlamak için orta refüjlerde başlatılan uygulama Bor Caddesi üzerinde de Derbent Kavşağına kadar gerçekleştirilecek.

 

Niğde Belediyesi, ayrıca kentin önemli kavşaklarında bulunan sinyalizasyon sistemlerini de yeniliyor. Trafik yoğunluğunun olduğu noktalarda sinyalizasyon düzenlemesi yapan Niğde Belediyesi, daha önce de okul önlerine, bas-geç butonlu trafik ışığı yerleştirerek, öğrencilerin karşıdan karşıya geçişlerini daha güvenli hale getirmişti.


 

 

Editör: TE Bilişim