Niğde Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 10 okulda Güneş enerji sistemi kurularak elektrik ihtiyaçlarını güneşten karşılayacaklar. 

“Okullarımız Yeşil Olsun; Enerjimiz Güneş olsun” Ahiler Kalkınma Ajansı projesi kapsamında Niğde’de belirlenen 10 okul idarecilerine Konferans düzenlendi.Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Kalite Geliştirme Daire başkanı Mehmet Salih Canbal, Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü Enerji Kaynakları Şube Müdürü Mustafa Çalışkan, Ödül Solar Yenilenebilir Enerji Danışmanı Emre Kaynak ve ELTEMTEK Yenilenebilir Enerji Hizmetleri Grup Başkanı Yaşar Öztürk konuşmacı olarak katıldılar.

Konferansa Niğde Vali Yardımcısı Adnan Türkdamar, Niğde İl Milli Eğitim Müdürü H. İbrahim Yaşar, İŞ-KUR Müdürü Mustafa Toköz, okul müdürleri katıldı.

Konferansta konuşma yapan Niğde Milli Eğitim Müdürü H. İbrahim Yaşar, Niğde’de öğrenci yurdu olan 10 okulda güneş enerji sisteminin kurularak enerji ihtiyacını güneşten karşılanacağını söyledi.
Müdür Yaşar yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Yenilenebilir enerji kaynaklarının giderek önem kazandığı günümüzde bizde teknolojik gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Ülkemizde ilk yenilenebilir Teknoloji alanını 2012 yılında Niğde Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizde açarak kayıt yaptığımız ilk öğrencilerimiz bir aylık stajlarını Almanya ve İtalya’da yaparak Türkiye’nin ilk yenilenebilir enerji teknisyenleri olarak bu yıl mezun oluyorlar” dedi.

Bor İlçesine kurulması planlanan 1500 megavatlık Enerji İhtisas bölgesinden feyz alınarak yapılan projede Niğde ve öğrenciler için büyük bir istihdam fırsatı olduğunu belirten Müdür Yaşar konuşmasına şöyle devam etti; “Bor ilçemizde kurulması düşünülen 1500 Megavatlık elektrik üretecek Enerji İhtisas Bölgesi de göz önünde bulundurulduğunda bu alanımızın ilimizde olması, öğrencilerimiz için büyük istihdam fırsatı olduğunu düşünüyorum. Bugün burada “okullarımız Yeşil Olsun; Enerjimiz Güneş olsun” adlı Ahiler Kalkınma Ajansı destekli projemiz sebebi ile toplanmış bulunuyoruz. Bu proje kapsamında pansiyonlu 10 okulumuzda güneş enerjisi sistemi kurularak elektrik ihtiyaçlarının bir kısmını güneş enerjisi ile karşılamaları sağlanacaktır” diye konuştu.

Konuşma sonrasında Enerji sektöründe önemli yol kateden davetliler Güneş Enerji sistemleri ile ilgili önemli bilgiler verdiler.
Editör: TE Bilişim