Mardin'in Nusaybin ilçesinde, terör örgütü tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan özel harekat polisi 25 yaşındaki Cebrail Aksöz, binlerce kişinin katıldığı törenle gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Bingöl özel harekat birliğinde görev yaparken önce Diyarbakır’a, ardından da üç gün önce Mardin’e geçici görevlendirme ile giden özel harekat polisi Cebrail Aksöz, PKK'lı teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıda şehit düştü.

Mardin’de düzenlenen törenin ardından uçakla İzmir’e getirilen şehit Cebrail Aksöz'ün cenazesi, baba evinin ardından Karşıyaka Beşikçioğlu Camii’ne getirildi. İl Müftüsü Prof. Dr. Ramazan Muslu'nun kıldırdığı cenaze namazına, şehidin annesi Döne Çankaya (53), babası Ahmet Aksöz, kardeşleri Mikail (23) ile Esra Aksöz (19)'ün yanı sıra İzmir Valisi Mustafa Toprak, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, milletvekilleri, askeri yetkililer ve şehit polisin yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

NİĞDELİ KATILIMI YOĞUN OLDU 

Aslen Niğdeli olan şehit Cebrail Aksöz'ün İzmir'de yapılan cenaze törenine Niğde'den ve İzmir'de yaşayan Niğdelilerin de katılımı yoğun oldu. Eski Bakanlardan 17 ve 20. dönem milletvikil Akın Gönen, İzmir Niğdeliler Derneği Başkanı Avukat Yılmaz Gönen, Hacıabdullah Kasabası Belediye Başkanı Ahmet Takyan ve bütün meclis üyeleri, bir kaç otobüs ve özel araçları ile İzmir'e gelerek katılım sağlayan bir çok Niğdeli hemşerimiz de katıldı. 


ŞEHİDİN MESLEKTAŞLARINDAN SON SELAM 

Türk bayrağına sarılı şehidin tabutunu öpmek isteyen yakınları, görevliler tarafından güçlükle sakinleştirildi. Şehidin annesi Döne Çankaya, oğlunun Türk Bayraklı tabutundan bir an olsun bile gözünü ayırmayarak metanetini korudu. Şehidin kardeşleri Mikail ile Esra da ayakta durmakta güçlük çekti. 

Kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı, sağanak yağmur altında görevli polislerin omzunda cami avlusu dışındaki cenaze aracına taşındı. Şehidin meslektaşları da şehit polise son kez asker selamıyla veda etti. Şehidin annesi ise namaz sonrasında oğlunun tabutunun arkasından hiç ayrılmadı. Oğlunun tabutuna sarılan anne, "Beni nereye bırakıp gidiyorsun yavrum" diyerek gözyaşı döktü. Şehidin kardeşi Mikail Aksöz de, ağabeyinin törenini son kez cep telefonuna kaydetti. Bu esnada bir vatandaş da 'vatan sağolsun' diye haykırdı.

Aslen Niğdeli olan iki yıl önce anne ve babasının ayrılmasıyla annesiyle birlikte İzmir’e taşınan Şehit Cebrail Aksöz'ün cenazesi, Bostanlı Beşikçioğlu Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Bornova Işıkkent Polis Şehitliği'ne defnedildi.

 Şehidin dayısı Selami Çetinkaya; “Benim çok istediğim her şeyden önce Meclis’teki teröristlerin yargılanması. Dışarıdaki dağdaki terörist sorun değil ki Meclis’teki teröristleri temizlemek lazım” dedi.

Sokağa çıkma yasağı ve operasyonların sürdüğü Nusaybin ilçesi Dicle Mahallesi’nde operasyona giderken zırhlı polis aracına, teröristler tarafından el yapımı patlayıcı ile saldırı düzenlenmesi sonucu 3 polis yaralanırken, polis memuru Cebrail Aksöz (25) şehit oldu. Şehidin acı haberi İzmir’in Buca ilçesindeki ailesine ulaştı. Yetkililer tarafından oğullarının şehit haberini alan aile, evleri ve mahallerini Türk bayraklarıyla donattı. Annesi Nevşehir babası Niğdeli olan şehit İzmir’de annesiyle yaşıyordu. Şehidin üç gün önce Diyarbakır’ın Sur ilçesinden görev için Mardin’in Nusaybin ilçesine gittiği öğrenildi.

ANNESİNE ORADA OLDUĞUNU SÖYLEMİYORDU
Yeğeninin Bingöl’den geçici görev olarak Sur’a gittiğini, üç gün öncede Mardin’İn Nusaybin ilçesine gittiğini anlatan şehidin dayısı Selami Çankaya, “Son üç gün önce de Nusaybin’e geçtiğini söyledi. Şehadet haberini duyduk. Benimle görüşürdü hep, annesine oralarda olduğunu bildirmiyordu. Sadece ikimi paylaşıyorduk. Oralara gittiğinde haberi yoktu annesinin” dedi.

“DAĞDAKİ TERÖRİST SORUN DEĞİL Kİ MECLİS’TEKİ TERÖRİSTLERİ TEMİZLEMEK LAZIM”
Şehit ile bir terk kendisinin konuştuğunu belirten Çankaya, “Dayı zor sıkıntılı dönemler geçiyor dua edin, dua etmekten başka çare yok’ diyordu. Dua ediyorduk, sadece ben biliyordum. Başka bilen yoktu. ‘Her an her şey olabilir, ona da hazırlıklı olun’ diyordu. Biz soğukkanlı bir şekilde bekliyorduk.

Allah devletimize zeval vermesin. Hiçbir zaman bunları güldürmeyeceğiz. Vatan sağ olsun yapacak bir şey yok. Allah onları da kahrı perişan eylesin, hidayet versin. Benim çok istediğim her şeyden önce Meclis’teki teröristlerin yargılanması. Dokunulmazlıkların kalkıp bunları ipe vermek lazım. Mecliste verilmesi lazım ki teröristler öyle temizlenir. Dışarıdaki dağdaki terörist sorun değil ki Meclis’teki teröristleri temizlemek lazım” dedi.


Editör: TE Bilişim