Niğde'de Adalet ve Hürriyet Hareketi’nin Başta Mısır ve Suriye’de yaşanan zulümleri tel’in etmek için “Kardeşlik Bedel İster” adıyla 4 gündür devam ettirdiği etkinlik İmam Hatip Meydanında gerçekleştirilen Miting ile sona erdi. 

 

İmam Hatip Meydanı'nda gerçekleştirilen mitinge konuşmacı olarak davet edilen Ramazan Kayan, Mısır'da ve Suriye'de yaşanan zulümler hakkında konuşurken duygulu anlar yaşandığı. Kayan konuşmasında Mısır, Suriye ve Arakandaki izlenimlerini ve şahit olduğu acı ve ıstırabı anlattı.  Konuşma zaman zaman tekbirlerle kesildi. Ramazan Kayan’ın konuşmanın ardından topluca dua edildi.

 

Mitinge gelen vatandaşlar “Darbeciler Yenilecek, Darbeci firavunlar döktükleri kanda kendileri boğulacak.” yazılı dövizler açarak ve sloganlar atarak dünya müslümanlarına yapılan katliamı lanetlediler.

 

Mitinge AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Genel Meclisi Başkanı Erdal Koçyiğit, tertip komitesi üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Miting, Grup Yürüyüşün verdiği konserle sona erdi.

 

Yapılan miting ile ilgili bir açıklama yapan Harun Kaya, "Adalet ve Hürriyet hareketi olarak bölgemizde özellikle Suriye ve Mısır olmak üzere yaşan zulümleri görünür kılmak amacıyla buradayız. Mısır'daki halkın hür iradesiyle seçilmiş olan bir hükümetin askeri darbe yoluyla devrilmiş olmasının kabul edilmez olduğunu haykırmak için buradayız. 17 yaşında hayatının baharında kahpe bir kurşunla katledilen Esma Biltaci’nin şehadetine tanıklığımızı ortaya koymak için buradayız.

 

Niğde Adalet ve Hürriyet Hareketi olarak bütün katılımcılara verdikleri gönül desteğinden dolayı şüphesiz müteşekkiriz. İnsana dair ıstıraplar devam ettiği sürece bu duyarlılığı da devam ettirmemiz gerekmektedir. Bunun temel bir insani boyut olduğunu düşünüyorum." dedi.




Editör: TE Bilişim