İlhanlı Mahallesi Aydınlık Caddesi ve Eski Terminal caddesinde asfaltlama çalışması başlatıldı.


VİDEO HABERİN ALTINDA 


Niğde genelinde yoğun bir çalışama sürdüren Niğde Belediyesi İlhanlı Mahallesi ana caddesi olarak bilinen Aydınlık Caddesinden itibaren İmam hatip meydanına kadar asfaltlama çalışmalarına başladı.

 

Eski Terminal caddesi olarak bilinen Emin Erişingil Bulvarında yapılan kanalizasyon ve asbestli su hattı değişim çalışmalarının ardından Aydınlık caddesi itibariyle başlatılan çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “İlhanlı Mahallesi’ndeki ana caddemiz, İmam hatip Meydanı’na, hem çevre yolu hem de Polis Okuluna bağlayan yol. Bu caddemizin orta refüj, kaldırım, asfaltlama, yağmur suyu, kanalizasyon ve içme suyu çalışmalarını başlattık şu anda hızlı bir şekilde devam ediyor. Burayı Polis Evi’nden başlayarak İmam hatip Meydanı’na kadar standardı yüksek otoyol niteliğinde yola kavuşturacağız. Bu çalışma başta İlhanlı Mahallesi olmak üzere bu yolu kullanacak tüm Niğdelilere, ilimize çevreden gelenlere hayırlı olsun. Niğde’nin girişlerinden bir tanesi olan bu yol otoyoldan Niğde çıkış tek noktası. Bu bakımdan da önemli bir yol. Bu çalışmaları hayırlı olmasını diliyor ve kazasız belasız çalışmalar nasip etmesini temenni ediyorum” dedi.

 

Derbent Kavşağından TOKİ kavşağına kadar yapılacak yol genişletme çalışmaları hakkındada bilgi veren Başkan Akdoğan; “Bor yolu TOKİ Kavşağı ile Derbent Mezarlığı arasındaki yol şu anda 2 x2 şeklinde ulaşım sağlıyor. Altunhisar yol kavşağı ile TOKİ Kavşağı 3 x 2’ye çıkarılmıştı. Başta buna emeği geçen Niğde milletvekillerimizin her ikisine de ben özellikle teşekkür ediyorum. Orası yüzde 99 onların gayretleriyle, Sayın Valimizin gayretleriyle Belediyemizin gayretleriyle olmuş ve özellikle milletvekillerimizin Kızılcahamam toplantısında Başbakanımıza ricaları sonucu Başbakanımızın Sayın Ulaştırma Bakanımıza verdiği talimatlar sonucu Karayolları yol ağına alınmıştı. 2012 yatırım programına alınması Milletvekillerimiz Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi sayesinde oldu. 25 Haziran’da da Bor yolunun ihalesi yapılacak. İnşallah 120 gün gibi kısa bir sürede de bu 8 bin 500 metre yolun standardı yükseltilerek 3 x 2ye çıkarılmış olacak. Karayolları  Bölge Müdürümüz Niğde’ye gelerek beraber buralarda gerekli incelemeleri yaptık dolayısıyla baktığımız zaman 2012 yılında Niğde’miz her alanda ciddi yatırımlar ciddi hizmetler almaktadır. Özellikle yol standartları ciddi manada yükseltilmektedir. 20 yılın yol noktasındaki ihmali ortadan kaldırıldığı gibi yine tesisleşme açısından da Niğde’miz hakikaten 2010 - 2011 ve 2012 yıllarında ciddi mesafeler kat eden bir il haline gelmiştir. İnşallah Niğde’miz birkaç yıl içersinde ciddi atılımları da gerçekleştirecek. Özellikle teşvik kapsamında 5. bölgede yer alan ilimiz bu noktada da ciddi yatırım alacağını düşünüyoruz. Yoluyla asfaltıyla orta refüj düzenlemesiyle, kaldırımıyla park bahçeleriyle, alt yapısıyla üst yapısıyla, sanayileşme ile beraber Niğde’mizin parlayan bir yıldız olduğunu düşünüyorum. Niğde’nin 3 katı büyüklüğünde olan iller bile bu kadar büyük projelerin altına imza atmakta zorlanıyorlar. Bu bakımdan Niğde şanslı iller arasında” şeklinde konuştu.



Editör: TE Bilişim