Niğde Orman  İşletme  Müdürlüğü tarafından 21  Mart   Dünya  Ormancılık Günü nedeniyle vatandaşlara fidan dağıtıldı. 


Valilik önünde gerçekleşen dağıtım törenine Niğde Valisi Alim Barut,Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Hayreddin Akçıl, Niğde İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nizamettin Bilhan, Niğde Emniyet Müdür Yardımcısı Köroğlu Kıraç, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 


Niğde Valisi Alim Barut, ağaç dikmenin geleceğe yatırım olduğunu söyledi. Orman fakiri olan toprakları ne kadar fazla yeşillendirilirse insan oğlunun kazancının çok yüksek olacağını ifade eden Barut, "Bahar geldi, tabiat uyanıyor her tarafı yeşile bürüyeceğiz. Orman fakiri olan topraklarda ne kadar fazla yeşillendirirsek o kadar kazancımız olacak. Çam ağaçları günlük değildir, 100 yıl ömrü olan ağaçlardır. Dolayısıyla geleceğe yatırım yapıyoruz. Bunların gölgesinde çocuklarımız torunlarımız istifade edecek. Bundan sonra gerek ağaçlandırma gerekse orman işlerinde yeni kurulan orman işletme müdürlüğümüze müracaat edeceğiz" şeklinde konuştu. 


Niğde Orman İşletme Müdürü Mehmet ÖzdemirNiğde'de "Her Çocuk Bir Fidandır, Her Çocuk İçin Bir Fidan Dikelim" sloganıyla kampanya başlattıklarını ifade etti. Yaklaşık 2 bin 500 adet fidan dağıtacaklarını belirten Özdemir, " Orman sevgisi fidan sevgisini insanlara aktarmak ve kamuoyunu deklare etmektir. İlimizde orman alanlarında çalışmalarımız devam edecektir" dedi. 


Konuşmaların ardından öğrencilere ve vatandaşlara protokol üyeleri tarafından fidan dağıtıldı .




Editör: TE Bilişim