Niğde'de faaliyet gösteren bir çok dernek, vakıf, sendika temsilcilikleri İsrail'in Filistin ve Gazze vahşetini kınadı. 

 Niğde’de faaliyet gösteren Altınçağ Derneği, Anadolu Gençlik Derneği, Cevher Gençlik Spor ve İzcilik Kubülü, Diyanet-Sen Niğde Şube Başkanlığı, Eğitim-Bir-Sen Niğde Şube Başkanlığı, Evrensel Hafızlar Derneği, İHH İnsani Yardım Vakfı Niğde Şubesi, Furkan  İlim ve Hizmet Derneği, Niğde Çağrı Derneği, NİGEDER - Niğde Gönüllü Eğitimciler Derneği , Muradiye Kültür Vakfı, Şuurlu Öğretmenler Derneği, Verenel Derneği, Cansuyu Derneği gibi  Niğde Gönüllü Teşekküller olarak bir çok sivil toplum kuruluşu ortak olarak yaptıkları basın toplantısı ile İsrail’i kınadı.

 

İnsanlık Vicdanı Galip Gelecek, İsrail Zulmü Bitecek şeklinde başlayan basın açıklamasında şu görüşlere yer verildi ; “Siyonist saldırı altındaki Filistinli kardeşlerimiz, İsrail vahşetinin mağduru Gazzeli mazlumlarımız için direnmek, insanlığı dirilişe çağırmak, onlarla dayanışmak ve acılarını paylaşmak için biraradayız.

  

Filistin ve Filistinli Müslümanlar,  Sadece müslüman olduğu için, kıblesi Mekke olduğu için, peygamberi Hz. Muhammed (SAV) olduğu için İsrail’in kurşunlarına hedef oluyorlar.

 

Birleşmiş Milletler, ABD ve başta İngiltere olmak üzere, Avrupa Birliği ülkeleri terörist İsrail’in saldırılarını bir savunma hakkı olarak nitelendiriyorlar.

 

Birleşmiş Milletler, ABD ve AB ülkeleri Siyonist İsrail’in yetmiş yıldır oynadığı bu oyunun zaten doğal aktörleridir.

 

İsrail, Gazze’de ve Filistin’de doğrudan insanı ve insanlığı hedef alıyor.

 

Birleşmiş Milletler, ABD ve AB ülkeleri bu duruma sessiz kalırken maalesef İslam Alemi de, Sözde İslam devletleri de sessiz kalmaktadır. Belki de en acısı da budur.

 

Niğde Gönüllü Teşekkülleri olarak  katil ve zalim İsrail yöneticilerini kınıyor ve lanetliyoruz. Biz biliyoruz ki; İsrail mutlaka yaptıklarının hesabını verecek. ALLAH, zalimleri mutlaka kahreder. 

Filistin, ümmetin yüz akıdır.

Filistin, direnişin simgesidir.

Filistin, izzetin zillete hakim olduğu mekandır.

Filistin, zulmetin aydınlığa kavuşma arefesidir.

Filistin, halkı ve devletiyle zalimlere karşı dik duruşun sembolüdür.

Filistin meselesinde tarafsız olmak elbette kabul edilemez.

Filistin, Müslümanların ilk kıblesidir; bu sebeple Filistin’den yana tarafız. Filistin devletinin yanındayız Gazze’den tarafız. Filistinli kardeşlerimizin yanındayız. İnşallah meydanlar Gazze’ye manevi destek olacak, güç olacak. Gazze direnecek ve kazanacak. Gazze’yle birlikte milletimiz kazanacak, ümmet kazanacak, insanlık ve insanlık vicdanı kazanacak.

 

Katil ve zalim İsraile karşı;
müslümanlar olarak, buradan sesleniyoruz. Müslüman uyumayacak, kardeşine sahip çıkacak. Ümmet, duyarsız kalmayacak Filistin’i İsrail zulmünden kurtaracak. İnsanlık uyumayacak, Filistin devletini tanıyarak İsrailin Filistin’deki işgaline son verecek.

        

Değerli arkadaşlar, buradan katil İsrail’in katliamlarının durdurulması ve kalıcı barışın sağlanması için yapılması gerekenleri sizlerle paylaşmak istiyoruz:
1-    İsrail, Filistin ve Gazze’ye yönelik bütün askeri eylemlerine son vermeli.
2-    İsrail,Mescid-i Aksa’daki ablukayı kaldırmalı.
3-    İşgal ettiği tüm topraklardan çekilmeli.
4-    İsrail, hapishanelerindeki tüm Filistinliler özgür bırakılmalı.-  
5-    İsrail katliamları durmaz ise,  İsrail ile tüm ilişkilerimiz kesilmeli.

6-    İsrail ile her türlü stratejik ortaklığa son verilmeli.

7-    Kürecik’teki füze kalkanı üssü kapatılmalı.

8-   İsrail’in Filistin’e her saldırısına anında cevap verecek teçhizatta bir Filistin Barış Gücü kurulmalıdır.

Uluslararası siyaset hamasi nutuklarla değil yasalarla, anlaşmalarla, yaptırımlarla işler.Hükümetten, TBMM’den, Milletvekillerinden herhangi bir vatandaşın göstereceği tepkiyi göstermelerini beklemiyoruz.Laf değil, icraat bekliyoruz. Gazze’deki gelişmeleri kaygı ile takip ettiklerini açıklayan Dışişleri Bakanlığımızın ve hükümetimizin yaşananlar karşısında üzüldüklerini ve kaygılarını dile getirmelerini anlıyor fakat onlardan daha fazlasını bekliyoruz. Sayın Başbakanımızdan Zalim İsraile karşı ciddi ve somut yaptırımlar bekliyoruz. 

 

Bu saldırılar karşısında dahi metanetini ve inancını kaybetmeyen Filistin’in onurlu insanlarına selam olsun.

 

Selahaddin Eyyubi’nin torunlarına, Şehitlerimize selam olsun …
Şeyh Ahmed Yasin dostlarına,Hamas’a ve mücahitlerimize selam olsun.Selam olsun size.
Yolumuz özgür Filistin, Direncimiz mazlum Gazze, umudumuz aydınlık Kudüs…

Ayağa kalk ey Ümmet!
Mescid-İ Aksa’nın altını oyuyorlar…

Filistin’in dört bir tarafını kuşatıyorlar…

Ayağa kalk ey Ümmet!
Siyonistler, sahur ve iftar vakti kardeşlerinin üstüne bomba yağdırıyor…
Katiller ordusu, küçük çocukları katlediyor, camiden çıkan insanları yok ediyor…
Daha ne kadar susacaksın!
Daha ne kadar Siyonistleri sessiz kalarak cesaretlendireceksin?
Daha ne kadar tarafsız kalarak zulme ortak olacaksın.

Ayağa kalk eyy Ümmet!
Diren ve Gazze’nin cansuyu ol, Siyonistlerin korkulu rüyası haline gel..
Uyan ve ses ver, kardeşinin sesine..
Ey Gazze. Diren! Seninleyiz. 

Zafer inananlarındır ve zafer yakındır.”denildi.

 

MÜSİAD NİĞDE ŞUBESİ’NDEN KINAMA

 

Müsiad Niğde Başkanı Hüsamettin GÜMÜŞTEPE İsrail’in Filistin ve Gazze’de gerçekleştirdiği saldırıları kınayan bir açıklama yayınladı.

Gümüştepe açıklamasında;

“İnsanoğlunun sevgi ve barışa daha çok ihtiyaç duyduğu Ramazan ayında, insanlık dışı yapılan bu saldırıları şiddetle ve nefretle kınıyorum. 

            İnsanlığın varoluşundan günümüze, günümüzden de kıyamete kadar bu dünyada Kâbilin torunları olan Siyonist Yahudiler maalesef insanlığa kan kusturmaya devam ediyor.

Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim’deYahudiler; Peygamber katili olan lanetlenmiş bir kavim olarak bildiriliyor.

Peygamber Efendimiz (sav) bir Hadis-i Şeriflerinde, Yahudilerin taşların ve ağaçların bile arkasına saklanacağı, buna karşın Gargat ağacından başka bütün taş ve ağaçların: "Ey Müslüman, Ey Allahın kulu, Yahudi arkamdadır, gel onu öldür" diyeceği ifade ediliyor. (Buhârî, Tecrid, IX, 73; Tirmizî, Birr, 25; Fiten, 2; et-Tâc, I, 25).

Hal böyleyken, günümüz Müslüman Devlet adamlarının işin neresinde olduğuna bakmamız lazım. Ne yazık ki Müslüman devlet adamları makam, şan, şöhret korumaktan ümmetin acısını ne hissediyor ne de duyuyor. Bilakis Siyonistlere hizmet etmek için birbirleri ile yarışıyorlar. Biliyoruz ki; Filistin ve Gazze’ye 1948 yılında çöreklendirilen Siyonistler burada bataklık oluşturdu ve kokusuyla Müslüman coğrafyasını rahatsız ediyor. Örneğin Mısır’ın tek seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye yaptırılan askeri darbe ve firavunun torunu olan Sisi’yi baştacı yapmaları.

Biz Anadolu Müslümanları olarak her zaman mazlumun yanında olmuş tarih boyunca hep mazluma gönlümüzü açarak baştacı yapmış Osmanlı torunlarıyız. Bu son yapılan Devlet terörüne karşıda, iktidarıyla, muhalefetiyle, vatandaşıyla tek yumruk olarak haçlı seferine haykırarak dur diyoruz.

Ey FİLİSTİN’Lİ din kardeşlerim; siz asla yalnız değilsiniz, yalnızda olmayacaksınız. Çünkü siz bataklığı kurutup Dünyaya rahat nefes aldırmaya çalışan Allah’ın Mücahitlerisiniz. Bu ümmet günde beş vakit dualarıyla sizinle.

MÜSİAD Niğde Temsilciği olarak madden ve manevi olarak destekliyor Dünya’da tek tescilli terör devleti olan Katil İsrail’i kınıyor ve lanetliyoruz” dedi. 


Editör: TE Bilişim