Niğde Bor İlçesinde Cumhuriyetimizin 90. Yılı kutlama programı belli oldu.


 Haber : Burcu ÇOPUR 

Cumhuriyetimizin 90. Yılı kutlamaları 28 Ekim 2013 Pazartesi günü saat 13:00’da top atışı ile başlayacak. 

Cumhuriyet koşusunda dereceye girenlere Pazartesi günü saat; 14:00 da Valilik makamında törenle ödülleri takdim edilecek.  Cumartesi ve Pazar günü çeşitli spor yarışmaları yapılacak bu yarışmaların ödülleri ise yine Pazartesi günü 15:00’da Valilik Makamında verilecek.

28 Ekim Pazartesi Günü Niğde Üniversitesi tarafından hazırlanan sergi açılışı 13: 30’da Kültür Merkezinde açılacak. Yine aynı gün Niğde Üniversitesi Türk Sanat Müziği Korusu 15:00’da Tarım Açık Cezaevinde hükümlülere, saat 19:00’da Kültür Merkezinde halka yönelik Türk Sanat Müziği konseri verilecek.

29 Ekim Salı Günü  protokol ve halkın kutlamalarını Niğde Valisi Necmeddin Kılıç makamında 09:00’da kabul edecek.  Buradan Cumhuriyet Meydanına geçilerek tören burada devam edecek. Günün anlam ve önemi üzerine çeşitli konuşmalar yapılacak, folklor gösterilerinin ardından öğrenciler ve esnafların tören geçişi yapılacak.

29 EKİM GECESİ FENER ALAYI DÜZENLECEK

29 Ekim Salı gecesi öğrenciler, sivil toplum kuruluşları ve halkın katılımı ile 19:00’da Derbent Kavşağından Cumhuriyet Meydanına kadar “ Fener Alayı” düzenlenecek. Fener Alayının ardından Niğde Kalesinden havai fişek gösterisi yapılacak.

GÜLŞEN KUTLU KONSERİ

Havai fişek gösterisinin ardından saat : 20:00’da Niğde Belediyesince İnönü Mahallesi Belediye Sosyal Tesislerinde Devlet Sanatçısı Gülşen Kutlu tarafından Türk Halk Müziği konseri verilecek.

 

BOR İLÇESİNDE CUMHURİYET BAYRAMI  STADYUMDA KUTLANACAK

Bor İlçesinde Cumhuriyet Bayramı  28 Ekim 2013 Pazartesi günü saat : 13:00’da eski hükümet Meydanında Atatürk büstüne çelenk sunumu ile başlayacak.

 

29 Ekim Salı günü saat 09:30’da  Kaymakam Abdullah Küçük tebrikleri kabul edecek. Protokol ile birlikte buradan Bor 100. Yıl Stadyumuna geçilecek. Kaymakam Abdullah Küçük günün anlam ve önemine dair bir konuşma yapacak.

Stadyumdaki tören öğrencilerin şiir okuması, spor müsabakalarında dereceye girenleri ödül, halk oyunları ve müzik öğretmenlerinin müzik dinletisi ile son bulacak.


GEÇTİĞİMİZ YILLARDAKİ CUMHURİYET BAYRAMI FOTOĞRALARI İÇİN TIKLAYIN

 İlgili Galeriye Git






Editör: TE Bilişim