Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 75. yılında özlemle, saygıyla anıldı.


Cumhuriyet Meydanında yapılan törene, Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Ak Parti Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, CHP Milletvekili Doğan Şafak, İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay Ufuk Nayır, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Hayreddin Akçıl, İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit, Vali Yardımcısı Hacı İbrahim Türkoğlu, Vali Yardımcısı Hanlar İden, kamu kurum ve kuruluş müdürleri siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Tören Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasıyla başladı.


Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat 09.05'te sirenlerin çalması ve bayrağın yarıya indirilmesiyle birlikte 2 dakikalık saygı duruşunda bulundu.


İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrağının göndere çekilmesi ve yarıya indirilmesinin ardından anıt önündeki tören son buldu.


ULU ÖNDER ATATÜRK BOR'DA ÖZLEMLE ANILDI


Bor İlçesi'nde Kaymakamlık binası önündeki Atatürk büstüne çelenklerin sunulmasıyla başladı. 


Saat:09.05'de sirenlerin çalması ve bayrağımızın yarıya indirilmesi ile 2 dakikalım saygı duruşu yapıldı. 


Törene  Bor Kaymakamı Abdullah Küçük, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Garnizon Komutanı Kıd. Albay Fatih Dağlı, Bor Milli Eğitim Müdürü Adnan Solak, Bor Emniyet Müdürü Hayri Şahin, daire amirleri, okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 


Buradaki törenin ardından Bor Halil Nuri Yurdakul kültür merkezine geçildi. Burada Bor Milli Eğitim Müdürü Adnan Solak bir konuşma yaptı, öğrenciler ve bazı öğretmenler şiir okudu. 10 Kasım Atatürk'ü anma etkinlikleri çerçevesinde yapılan resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi. 


Bor Halil Nuri Yurdakul Kültür Merkezindeki tören oratoryo sunumu ile son buldu. 




Editör: TE Bilişim