Niğde Üniversitesinin  kuruluşunun 20. yıldönümü dolayısıyla Niğde Tv’de özel bir canlı yayın gerçekleştirildi.


İrfan Bahar’ın moderatörlük yaptığı yayına Vali Âlim Barut, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Rektörümüz Prof. Dr. Adnan Görür ve Gazeteci Yazar Ahmet Öncü konuk olarak katıldı.

Saat 19.30 da başlayan programda ilk olarak Niğde Valisi Âlim Barut üniversitemizin 20. yılını değerlendirdi. Üniversitenin son yıllarda büyük ivme kazandığını belirten Vali Barut, Niğde Üniversitesinin Niğde için oldukça önemli olduğunu söyledi. Kent-Üniversite ve Üniversite-Sanayi işbirliğinin iyi bir şekilde yürütüldüğünü ifade eden Vali Barut üniversite bünyesinde yeni açılan Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi ile İletişim Fakültesi’nin oldukça önemli olduğunu kaydetti.

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan da Niğde Üniversitesinin Niğde şehri için büyük önem taşıdığına dikkat çekerek üniversiteye herkesin destek olması gerektiğini belirtti. Belediye olarak Niğde Üniversitesinin her zaman yanında olduklarını ifade eden Başkan Akdoğan, bundan sonra da destek olmaya devam edeceklerini söyledi.

Sözlerine Niğde Valisi Âlim Barut’a ve Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’a Üniversiteye desteklerini esirgemedikleri için teşekkür ederek başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Adnan Görür de üniversitemizin kuruluş tarihinden günümüze geçirdiği 20 yıllık sürede kaydettiği gelişmeler ve Niğde Üniversitesinin geleceğinin nasıl şekilleneceği ile ilgili bilgiler verdi.

Gazeteci Yazar Ahmet Öncü ise 1990’lı yılların başlarında Niğde ye bir üniversite kurulması için yapılan çalışmaları anlattı.



Editör: TE Bilişim