Nifad üyelerinin katıldığı, Niğde Üniversitesi öğretim üyeleri, Yrd. Doç. Dr. Hasan Hüseyin Türkmen ve Ruhan İri tarafından 22 Kasım 2012 tarihinde başlatılan eğitimin ilk saha çalışması Aladağlar - Roma Havuzu, Apollonus rotasında gerçekleştirildi.

 

Ahiler Kalkınma Ajansı'na Nifad Proje Yürütme Kurulu tarafından sunulan ve kabul edilen,"Sürdürülebilir Turizm Yönetimi, Pazarlaması ve Destinasyonu " projesi kapsamında yer alan ilk saha çalışması geçtiğimiz Pazar günü 25 kişinin katılımı ile yapıldı.

 

Turizm, Turizm Pazarlaması ve Kavramı, Marka, Kent Pazarlaması Konusu, Niğde ve Yöresinin Markalaşması ve Pazarlanmasında Turizmin Etkileri ve Önemi, Niğde ve Yöresinin Turizm Destinasyonları, Sorunları, Talebi ve Analizi, Turistik Ürün Oluşturulması, Niğde Yöresinin Bilinirliğinin Bölge Turizmine Etkisi, Niğde ve Yöresi Alternatif Turizm Çeşitleri, Niğde Ekonomisine Turizmin Katkıları başlıkları altında yer alan konuların eğitimini alan Nifad üyeleri, proje kapmasında Niğde Aladağlar - Roma Havuzu Apollonus Rotası Gezisi saha çalışmasını da eğitmenlerin de katılımı ile gerçekleştirdi.


Niğde Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hasan Hüseyin saha çalışmasında üyelere verdiği bilgilerde Niğde’nin kültür ve dağcılık turizmi konusunda çok önemli değerlere sahip olduğunu ifade ederken Öğretim Üyesi Ruhan İri’de Kemerhisar Apollonus rotasının, yabancı turistleri bölgeye çekebilmek adına daha önemsenmesi gerektiğini vurgulayan açıklamalar yaptı.


Niğde turizminin geliştirilebilmesi ve pazarlanması konusunda en büyük sorunun tanıtım eksikliğinin olduğu konusunda hem fikir olan Niğde Fotoğraf Amatörleri Derneği üyeleri, bu konuda üzerlerine düşen her çalışmada yer alacaklarını da belirttiler.

9 Aralık 2012’ de Nevşehir Kapadokya Rotası saha çalışmasını yapacak olan ekibin, "Sürdürülebilir Turizm Yönetimi, Pazarlaması ve Destinasyonu "eğitimleri bu saha çalışması ile sona erecek.


Editör: TE Bilişim