Urfa’nın Ceylanpınar ilçesinde evlerinde pkklı hainler tarafından  kalleşçe şehit edilen Polis Memurlarından Okan Acar bugün binlerce kişinin katılımı ile Niğde’de toprağa verildi.

Haber: Selim GÖKEL

Şehit Polis Okan Acar’ın önce evine götürüldü, oradan omuzlarda Niğde Dışarı Camiine getirildi. Niğde Müftüsünün dualarının ardından cenaze namazına duruldu.  Şehit Okan Acar’ın kardeşleri 16 yaşındaki Berkant ve 12 yaşındaki Serkan ağabeylerinin cenaze namazında saf tuttu. Cenaze namazını Niğde İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar kıldırırken cenazeye MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Enerji Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, MHP Genel Başkan Yardımcıları,  AK Parti Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve  Erdoğan Özegen, MHP Niğde Milletvekili Vedat Bayram, Eski milletvekillerinden Doğan Şafak ve Mümin İnan, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, Parti il başkanları, bir çok sivil toplum kuruluş temsilcileri  ve vatandaşlar katıldı.

VATANDAŞ SİYASİLERE TEPKİLİ

Cenaze namazının kılınmasının ardından Okan Acar’ın naaşını mesai arkadaşları omuzlarına alarak cenaze aracına götürdü. Cenaze arabasının arkasında MHP Lideri Dr. Devlet Bahçeli, bir çok MHP Milletvekili, Bakan  Taner Yıldız’ın da bulduğu guruba bazı vatandaşlar ayırt etmeden  sözlü olarak sataştı. Cenaze kortejinin yürüyüşü sırasında da etraftan parti temsilci ve hükümet üyelerine  bağırarak tepki gösterenler oldu. Zaman zaman ardebe çıktı ancak olaylar büyümedi. Bazı protokol üyeleri ve partililer şehit mezarlığına kadar gidemedi kortejden ayrıldı.

Tekbir getirerek, AKP, PKK ve HDP aleyhine sloganlar atıldı. Cenaze ve beraberindeki binlerce kişi  Niğde Şehitliğine geldi. Şehit Cenaze törenine katılım yüksekti, özellikle  bayanların  çokluğu dikkat çekti. Niğde Şehitliğinde bir manga polis saygı atışında bulundu. Kuran-ı Kerim okunmasının ve duaların ardından tören sona erdi.  Niğde’de esnaflar, özel araçlar, otobüsler ve apartman balkonları Türk Bayrakları ile donatıldığı görüldü.

Şehit Annesi Yürekleri Dağladı... TIKLAYIN
 

http://www.borhaber.net/guncel/nigde-sehidini-dualarla-ugurladi-h17430.html

Posted by Bor Haber on 23 Temmuz 2015 Perşembe
Editör: TE Bilişim