Memur-Sen'e bağlı Sağlık-Sen Niğde Şube Başkanlığı'na Aşır Bolat yeniden seçildi. 
 
Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Sağlık-Sen Niğde Şubesi, 2. Olağan Kongresini yoğun bir katılımla Şehir Lokantası Düğün Salonunda yaptı. Kongreye mevcut şube başkanı Aşır Bolat’ın başkanlığındaki tek liste ile gidildi. Seçim sonucunda Bolat, yeniden Sağlık-Sen Niğde Şube Başkanı oldu.
 
Başkan Aşır Bolat, kongrede yaptığı konuşmada sendikalarını Türkiye genelinde yetkiye taşıyan sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarına teşekkür ederek; 24 saat hizmeti ibadet bilen sağlık çalışanlarının haklarını korumaya devam edeceklerini söyledi.  
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongreye Sağlık-Sen Genel Merkezi Genel Sekreteri Menderes Turbay, Genel Mali Sekreter Mehmet Güner Erdoğdu, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Erdoğan, Memur-Sen İl Başkanı Celalettin Özüdoğru, Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Recep Kurum, Memur-Sen’e bağlı sendikaların il başkanları, davetliler ve delegeler yoğun ilgi gösterdi.
 
Kongrenin açılış konuşmasını yapan Sağlık-Sen Niğde Şube Başkanı Aşır Bolat, sağlık alanında yetkiyi alan sendikalarına büyük bir teveccühün olduğunu vurgulayarak; “Sendika genel merkezimin ortaya koyduğu performansla çok büyük kazanımlar elde ettik. Bizlere destek olan üyelerimizin hak ve menfaatinin korunması için gerekli olan mücadele ediyoruz. Sadece üyelerimiz için değil, bir sivil toplum kuruluşunun gereği olarak demokrasinin güçlenmesi, milli iradenin oluşması için de çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
 
Sağlık-Sen Niğde Şubesi 2. Olağan Kongresinde konuşan Sağlık-Sen Genel Merkez Genel Sekreteri Menderes Turbay da, Sağlık-Sen’in Türkiye genelinde yetkiye ulaşmasında Niğde Şubesinin büyük katkısı olduğunu belirterek; “Geçtiğimiz yıl 364 üye farkıyla genel yetkiyi aldık. Üye sayımızın artmasında, yetkiyi kazanmasında Niğde şubemizin büyük gayretleri oldu. Sağlıkta büyük dönüşümler oluyor. Bu dönüşümde bizler üyelerimizin hak kaybına uğramaması, mağdur olmaması için çalışıyoruz. Artık toplu görüşme yerine toplu sözleşme diyoruz” dedi.
 
Konuşmaların ardından yapılan seçimlerde Aşır Bolat başkanlığındaki Sağlık-Sen Niğde Şube Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: “Ergün Özcan, Durmuş Sayın, Rıdvan Yeşildal, Mehmet Bayraktar, Yavuz Venedik, Yusuf Demir.”
 
 
 
Editör: TE Bilişim