Kış Hazırlıklarını Tamamlayan İl Özel İdare Kar Temizleme Ekipleri 24 saat esasına göre çalışacak ve köy yollarını açık tutmak için aralıksız mücadele edecekler


            Niğde Valisi Necmeddin KILIÇ, idaremizin kış hazırlıkları hakkında bir açıklama yaptı.

Vali KILIÇ, ilimizde kış mevsiminde köy yollarında ulaşım problemi yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alındığını kaydetti. KILIÇ bu çerçevede kar temizleme ekiplerinin teşekkül ettiğini ifade etti.

            Vali KILIÇ; "Hiçbir köy yolunun kar nedeniyle kapalı kalmaması için var gücümüzle çalışacağız." dediği açıklamasında şunları kaydetti;

        “İlimiz kış mevsimini Türkiye ortalamalarına göre sert geçiren bir il. Köy yollarının kar nedeniyle kapanmaması için çalışmalar tamamlandı. İl Özel İdare bünyesinde ‘Karla Mücadele Ekibi’ oluşturuldu. Kış aylarında yolu kapanan köylerden alınan tüm mesajlar kriz merkezinde anında değerlendirilecek ve ekipler kapalı köy yoluna müdahale edecekler.

            Ekiplerimiz 24 saat esasına göre hizmet verecek ve hiçbir köyümüzde ne bir hastamız ne bir yaşlımız mağdur edilmeden istediği anda şehir merkezine ulaşacak ve burada tüm hizmetlerden faydalanabilecektir. Hiçbir köy yolunun kapalı kalmaması için var gücümüzle çalışacağız.

            Karla mücadelede geçtiğimiz kış mevsimlerinde köy yolu belediye yolu ayırmadık. İnsan; köyde de insan, beldede de insan. Bu yılda benzeri bir durum olursa yine beldelerimizin yol açma çalışmalarına destek veririz. Biz karla mücadeleyi afet kapsamında değerlendirip buna göre hareket ediyoruz.

            Kış sezonunun köy yollarından istifade edecek vatandaşlarımızın ve görev yapacak ekipler açısından kazasız belasız atlatılmasını temenni ediyorum."
           
Niğde Valisi Necmeddin KILIÇ açıklamasının son bölümünde oluşturulan karla mücadele ekibinin araç-ekipman ve personel sayısı konusuna değinerek şunları kaydetti;

        “İl Özel İdare bünyesi altında kurulan ‘Karla Mücadele Ekibimiz 49 araç ve 71 personelden oluşmaktadır. Ekipte araç olarak 9 greyder, 3 eskavatör, 2 dozer, 8 binek aracı, 5 kar küreme kamyonu, 4 kepçe, 2 JSB Bekoloder, 3 tır, 12 kamyon ve bu araçlara yerinde müdahale edebilecek seyyar tamir aracı bulunmaktadır.”



Editör: TE Bilişim