Niğde Orman İşletme Müdürü Mehmet Özdemir, yüzölçümü 610 bin  hektar   olan Niğde’de sadece yüzde 9’nun ormanlık alan olduğunu söyledi.


Avrupa'da % 50 , Türkiye'de   % 27,  Niğde % 9 

Özdemir, Niğde’de  ormanlık alanların artırılması için  ellerlinden gelen  gayreti göstereceklerini belirterek, orman alanlarının artırılması için herkese görevler düştüğünü ifade etti.

Silifke  Orman İşletme Müdürlüğünde Müdür Yardımcısı görevini sürdürürken, Niğde  Orman İşletme Müdürlüğünü atanan  Mehmet Özdemir, basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda açıklamalarda bulunan Özdemir, Orman Bakanlığının yeniden yapılandırılması  ile ilgili  645 sayılı kanun hükmünde kararname gereği Kayseri Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Niğde  Orman İşletme Müdürlüğü kuruldu ve  faaliyetine başladı. İşletme müdürlüğüne bağlı olarak 2 tane orman  işletme şefliği 2 tanede Erozyon ve ağaçlandırma şefliği olmak üzere 4  tane şefliğimiz bulunmaktadır. Şefliğimizin 2 tanesi  Niğde  merkezde 2 tanesi de  Ulukışla ilçesinde hizmet vermektedir” dedi.

İşletme müdürlüğünün  faaliyet alanı hakkında bilgi veren Özdemir, “müdürlüğümüz  Niğde Ormanlarının bakımı, korunması ve iyileştirilmesi  ayrıca boş olan arazilerin ağaçlandırılması konusunda çalışmalarını sürdürmektedir. Niğde ilimizde müdürlüğümüzün sorumluluk alanı içerisinde yaklaşık 51  bin hektar orman alanı bulunmaktadır. Oysa Niğde  yüzölçümü 610 bin  hektar  civarındadır. Oranladığımız zaman Niğde yüzölçümünün yüzde 9  ormanlık alan olarak gözükmektedir. Bu  belirtilen rakam düşük bir rakamdır.100 Metre kare toprağımızda  9 metre karesi ormanlık alandır. Biliyorsunuz ülkelerin gelişmişlik endekslerinin içerisinde  sayıp olduğu  yeşil alanlar önemli bir yer tutmaktadır. Bu konuda da  belediyeler Kişi başına düşün yeşil alanları artırmak için çok gayretler sarfetmektedir” şeklinde konuştu.

Özdemir,  Orman Genel Müdürlüğü  olarak üzerlerine düşen  vazifenin  Türkiye’de ormanlarını artırarak,  yüz ölçümünde ki ormanlık alan sayısını batı Avrupa  ülkeleri seviyesine çıkartmak olduğunu belirtti.

Türkiye’nin yüzde 27’sinin ormanlık alanlar ile kaplı olduğunu vurgulayan Özdemir: “, Avrupa  ülkelerinde bu  alan  yüzde 50 ile 60 kadar çıkmaktadır. Bu yönüyle ülkemiz orman yönüyle fakir bir ülkedir. Türkiye’nin yüzde 27 orman iken Niğde’nin yüzde 9’u orman olması daha da düşündürücüdür. Bu nedenle  işletme müdürlüğü olarak sorumluluk alanımızda  büyük görevler, işler düşmektedir. İlimizde ormanlık alanların artırılması için  elimizden gelen gayreti göstereceğiz, Niğde  halkı ,basın ve  Bürokrasinin desteğini bekliyoruz “dedi.

Editör: TE Bilişim