Niğde Müftüsü Hasan Çınar Erzurum Müftülüğüne atanırken, Niğde Müftülüğüne ise Denizli Müftüsü Alaaddin Gürpınar atandı. 




 Başbakan Yardımcılığı ile Maliye Bakanlığında, bazı illere yönelik atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.



Buna göre, Adıyaman İl Müftülüğüne Bitlis İl Müftüsü İmran Kılıç, Erzurum İl Müftülüğüne Niğde İl Müftüsü Hasan Çınar, Niğde İl Müftülüğüne Denizli İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar, Denizli İl Müftülüğüne Trabzon İl Müftüsü Veysel Çakı, Yalova İl Müftülüğüne Kütahya İl Müftüsü Mustafa Üskülüplü, Bilecik İl Müftülüğüne Giresun İl Müftüsü Necati Akkuş, Afyonkarahisar İl Müftülüğüne Erzincan İl Müftüsü Burhan İşliyen, Erzincan İl Müftülüğüne Ardahan İl Müftüsü Galip Akın, Giresun İl Müftülüğüne Muhittin Oral, Ardahan İl Müftülüğüne Aytekin Yılmaz, Sinop İl Müftülüğüne Mustafa Erkan, Hatay İl Müftülüğüne Hamdi Kavillioğlu, Trabzon İl Müftülüğüne Keramettin Demir, Artvin İl Müftülüğüne Kemal Uçkun, Sivas İl Müftülüğüne Recep Şükrü Balkan, Bitlis İl Müftülüğüne Abdulkerim Akbaba getirildi.



Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, Ankara İl Müftüsü Mustafa Hakkı Özer, Artvin İl Müftüsü Kamil Ceyhan, Erzurum İl Müftüsü Yakup Arslan, Sinop İl Müftüsü Ahmet Faruk Kuluş, Sivas İl Müftüsü Yusuf Şahin ve Yalova İl Müftüsü Muhittin Sarıkaya ise başka bir göreve atanmak üzere bu görevlerinden alındı.




ŞEHİT CENAZESİNDE "TÜRKİYELİLERİN BAŞI SAĞ OLSUN "...
ALLAH İKTİDARIMIZA ZEVAL VERMESİN"  DEMİŞ VE TEPKİ ÇEKMİŞTİ. 


Niğde Müftülüğüne atanan Alaaddin Gürpınar, geçtiğimiz yıl  Denizli'de bir şehit cenazesi esnasında yaptığı  bazı konuşmaları ile bir çok çevreden tepki çekmişti. 


Müftü Gürpınar’ın Tavas’taki şehit  cenaze töreninde “Türkiyelilerin başı sağ olsun” cümlesini kullanması Müftünün  son yolculuğuna uğurladığımız Şehit Astsubay Vedat Avcı’nın cenaze töreninde ise “Allah iktidarımıza zeval vermesin “ sözleri Denizlililerin tepkisini çekmiş, özelliklikle bölge MHP yönetici ve Milletvekillerinin bu konuda tepki açıklamaları olmuştu.  


Alaaddin GÜRPINAR Kimdir?

1956 yılında Bayburt’un Arpalı Kasabasında doğdu. İlkokulu 1968 yılında kendi kasabasında bitirdi. 1975 yılında Ankara Gazi İmam Hatip Lisesinden mezuniyetini müteakiben Konya Yüksek İslam Enstitüsüne girdi. 1979 yılında Enstitü’nün Tefsir –Hadis bölümünden mezun oldu.

İlk memuriyetine 1976 yılı sonunda Konya Merkez Polatlar Camii İmam Hatibi olarak başladı. 1980 yılında açılan Vaizlik-Müftülük imtihanını kazanarak Balıkesir-Savaştepe Müftüsü oldu. 1992 yılının sonunda açılan yurtdışı imtihanını kazanarak öğretmen din görevlisi statüsü ile Belçika’ya gitti. 4 yıllık yurtdışı görevi dönüşünde aynı ilçede 2 ay vaizlik yaptıktan sonra 1986 Kasımında Çankırı-Çerkeş Müftülüğüne tayin oldu. Burada 5 yıl görev yaptıktan sonra 1991 yılında Samsun-Havza Müftülüğüne atandı ve burada 7 yıl görev yaptı. İlçe müftüsü olduğu yıllarda çeşitli başarılarından dolayı beş defa maiyetinde çalıştığı kaymakamlardan, bir defa Samsun Valisinden takdirname aldı. Yine genel teftiş sonucunda Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan takdirnameler aldı.

08.09.1998 tarih ve 23457 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan dörtlü kararname ile Kastamonu İl Müftülüğü görevine atanan Alaaddin Gürpınar Ekim 1998 yılından Kasım 2001 yılına kadar Kastamonu’da, 2001 yılından 2004‘e kadar Kilis’te görev yaptıktan sonra 2004 Nisan ayında Düzce Müftülüğüne atandı. 7 yıl Düzce Müftülüğü yapan Gürpınar, 2011 yılında Denizli İl Müftülüğüne atanmıştı. İyi derecede Arapça ve Fransızca bilmektedir.  Evli ve dört çocuk babasıdır.


Her iki müftümüze de yeni görevlerinde başarılar dileriz. 






Editör: TE Bilişim