Niğde’de kuraklık devam ederken, son günlerde görülen yüksek yerlerde kar, alçak yerlerde görülen yağmur ile insanların tedirginlikleri bir nebze olsun gitti. Niğde’de bazı yerlerde yağmur duasına çıkılmıştı.

 

Her ne kadar kış mevsiminin ortasında olmamıza rağmen,  sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyir ediyor.

 

NİĞDE’YE KAR VE YAĞMUR GELİYOR…

 

Meteoroloji tarafından hazırlanan hava tahminlerine göre  önümüzdeki hafta içi, bulutlu ve 29 Ocak 2013 Çarşamba günü sağanak yağışlı tahmin ediliyor. Takip eden hafta sonu ise sıcaklık mevsim normallerinin üzerinde seyredecek ve Cumartesi – Pazar günü 12-13 derecelere ulaşacak.

 

 

Hava tahminlerine göre çoğunlukla bulutlu geçen 15 gün içinde  5 Şubat Çarşamba günü (Atatürk’ün Niğde’ye gelişi yıl dönümünde)  Kar yağışı bekleniyor. Ondan sonraki günler birer gün aralıklarla yağmur bekleniyor.

 

 

NİĞDE BARAJLARINDA YÜZDE 10 -15 ORANINDA AZALMA VAR

 

KOP Bölgesi yer altı suları ve baraj durumu hakkında bilgi veren DSİ 4. Bölge Müdürü Mustafa uzun yer altı sularında 1 – 1,5 metrelik bir düşüş barajlarda ise % 10-15 oranında azalma olduğunu söyledi.

 

DSİ 4. Bölge Müdürü Mustafa Uzun,  “Niğde'deki barajlarda su seviyesinde bir miktar azalmanın olduğunu dile getiren Uzun, "Yıl sonu döneminde yağışın az düşmesinden dolayı, barajlarımızda geçen yıla göre yüzde 10-15 oranında bir azalma var. Fakat ülkemizin yağışlı periyoda girdiğini memnuniyetle görüyoruz. Bu yağışlar doluluk oranlarını artıracaktır" diye konuştu.

 

Not ;Bu satırları yazarken, Bor ilçesinde şimşekler çakıyor ve yağmur yağıyordu…  Ne güzel…

Haber : Selim GÖKEL - özel





Editör: TE Bilişim