Niğde ekonomisine yön veren, ilimizin lokomotifi konumundaki oda ve kurumlar, yayınladıkları ortak bildiriyle Niğde'nin geleceğine sahip çıktı... Niğde ve Bor'dan toplam 8 oda, düzenledikleri basın toplantısıyla Niğde Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen "Niğde Havaalanı İstiyor" kampanyasına desteğini açıkladı.  

 
Niğde Ticaret ve Sanayi Odası (NİTSO), Niğde Ticaret Borsası, Niğde Muhasebeciler Odası, Niğde Ziraat Odası, Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Niğde Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, Bor Ticaret ve Sanayi Odası ve Bor  Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, düzenledikleri ortak basın toplantısıyla "Niğde Havaalanı İstiyor" kampanyasına desteklerini açıkladılar.


Niğde Ticaret ve Sanayi Odası'nda (NİTSO) düzenlenen toplantıda, Niğde ve Bor'dan toplam 8 odanın imzasıyla hazırlanan ortak bildiriyi NİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Katırcıoğlu okudu.

 
Niğde'nin ortak arzusu
İlimizin gelişmesi, ilimizin yeni yatırım ve yatırımcılar için cazip hale gelmesi; bu bağlamda yatırım ve teşvik avantajlarının kullanılarak mevcut sanayi ve ticaretin daha da canlandırılması noktasında, yapılacak olan havaalanının büyük önem taşıdığına dikkat çeken NİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Katırcıoğlu; "10 bin yıllık geçmişe sahip Şehrimizin tarihi ve kültürel varlıklarına erişimin kolaylaştırılarak tüm Türkiye, hatta dünya ile paylaşılması yoluyla turizm gelirlerimizin artması; Marka bir üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Niğde Üniversitesi'nde öğrenci sayısı ile akademik kadro çeşitliliği ve sayısının yükselmesini sağlayacak bütün gelişmeler sanayici, esnaf, çiftçi, siyasetçi ve bürokratlarımızın ortak arzusudur." dedi.

 
Marka Şehir için  Havaalanı şart!
 
Artan ticaret, sanayi ve turizm hacmi ile birlikte gelişmekte olan zirai altyapısı değerlendirildiğinde Niğde'nin, artık geleceğine doğru yol almak isteyen ve kabuğunu kırmak isteyen bir şehir konumuna geldiğine vurgu yapan NİTSO Başkanı Katırcıoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Yüksek potansiyeli ile öncü bir marka şehir olma arzusundaki Niğdemizin bu yoldaki en önemli adımı, hiç şüphesiz büyük bir ihtiyaç olarak kabul edilen bir bölge havaalanı ile mümkündür.

Potansiyel olarak bir milyondan daha fazla kişiye hizmet vermesi beklenen bölge havaalanının sadece Niğde iline değil aynı zamanda bu bölgeye önemli ölçüde katkı sağlayacağı da aşikardır.

Daha önce çok farklı kampanyalar ile dile getirilen havaalanı ihtiyacı, şehrimizin vazgeçilmezleri arasında en ön sıraya yerleşmiştir.

Bölge ve ülke ekonomisine olan potansiyel katkıları değerlendirildiğinde, yapılacak havaalanı şehrin ve bölgenin tüm paydaşları tarafından arzu edilmektedir.

Kampanyaya tam destek
Bu çerçevede; ilimizde başlatılan "Niğde Havaalanı İstiyor" kampanyasını önemsiyor; Niğde Ticaret ve Sanayi Odası, Niğde Ticaret Borsası, Niğde Muhasebeciler Odası, Niğde Ziraat Odası, Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Niğde Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, Bor Ticaret ve Sanayi Odası, Bor  Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü olarak Niğde'den tüm Türkiye'ye yayılan bu sese kulak verilmesini diliyoruz." 


Editör: TE Bilişim