Darbe girişimine karşı meydanları dolduran vatandaşlar, Türkiye genelinde olduğu gibi Niğde’de de ellerinde Türk Bayraklarıyla vatanına, milletine sahip çıkmaya devam ediyor. Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan da 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana hemşehrileriyle birlikte Cumhuriyet Meydanında demokrasi nöbeti tutuyor.



YATSI NAMAZINDAN SABAH NAMAZINA KADAR NÖBET
Yatsı namazından sonra Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan kadın, erkek, genç, yaşlı binlerce vatandan, 6 gündür darbe girişimine karşı sabahlıyor. Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan da sabah namazına kadar devam eden demokrasi nöbetinde vatandaşlarla birlikte oluyor.

CUMHURBAŞKANININ SÖZLERİ DUYGULANDIRDI
Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, demokrasi nöbetinin 6. Gününde, Cumhuriyet Meydanı'na kurulan dev ekranda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Milli Güvenlik Zirvesi (MGK) sonrası yaptığı açıklamaları vatandaşlarla birlikte izledi. Türk Silahlı Kuvvetleri’nde kararlı duruş sergileyen askerlere teşekkür eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, aynı konuşmasında Niğdeli şehit Ömer Halisdemir’den de özellikle bahsetmesi, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran vatandaşlar arasında duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

ANI DEFTERİ
AK Parti Niğde İl Başkanlığı ise Cumhuriyet Meydanı’nda darbe girişimiyle ilgili anı defteri uygulaması başlattı. Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, AK Parti İl Başkanlığı’nın açtığı anı defterine 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili duygu ve düşüncelerini aktardı. Başkan Akdoğan, 15 Temmuz’un Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçtiğini belirterek, Türkiye’nin bir çok darbe ve muhtıra gördüğünü ancak hiç birinin böylesine alçakça olmadığını vurguladı. Darbe girişiminin Türk Milletinin basireti, sağduyusu, cesareti sayesinde ve halkın ayaklanması sonucu püskürtüldüğünü belirten Başkan Akdoğan, “Paralel yapı denen alçak yapının ne denli gözünün dönmüş olduğunu vatan, millet gibi dertlerinin olmadığı bir kez daha açıkça ortaya çıkmıştır” ifadesini kullandı.

NİĞDE BELEDİYESİ VATANDAŞIN YANINDA
Bu arada Niğde Belediyesi de Cumhuriyet Meydanını hınca hınç dolduran vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamayı sürdürüyor. Vatandaşlara su, meyve ikram eden Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, dün de etli pilav ikramında bulundu.
 
Editör: TE Bilişim