Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 73. yılında Saygıyla Anıyoruz!


Niğde Eğitim-Sen Merkez Yürütme Kurulu'nun "Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 73. yılında Saygıyla Anıyoruz!" başlıklı anma mesajı.

Kurtuluş Savaşı'nın önderi ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün üzerinden 73 yıl geçti.



... Atatürk’ün ölümünden bu yana dünya üzerinden eksik olmayan gerginlikler, çatışma ve savaşlar devam ediyor. Kurtuluş savaşında yan yana, omuz omuza mücadele eden, emperyalistlerin ülkemizden kovulması için canını veren farklı milliyetlerden Türkiye halklarının birbirine karşı kışkırtılmaya çalışıldığı, Türkiye’nin ABD’nin talimatlarıyla Ortadoğu’da savaş kışkırtıcılığına soyunduğu bugünlerde, Atatürk’ün “yurtta barış, dünyada barış” anlayışının ne kadar önemli ve güncel olduğunu bir kez daha hatırlamak gerekiyor. 



Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsızlıkçı, halkçı ve hem yurtta hem de dünyada barış savunusu, dün olduğu gibi bugün de güncelliğini korumaktadır. 



Eğitimde ve bilimde ırkçı-gerici girişim ve yaklaşımların etkisini arttırdığı, eğitim sisteminin kamusal özelliğinin giderek kaybolduğu ve pek çok yönden kuşatma altına alındığı günümüz koşullarında, aydınlanmadan ve bilimden yana tutumuyla öncü rol oynamış olan Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 73. yılında saygıyla anıyoruz.

 NİĞDE EĞİTİM-SEN YÖNETİM KURULU


Editör: TE Bilişim