Niğde'de, bazı siyasi partiler ile kurum ve kuruluşların temsilcileri, Ankara veDiyarbakır'daki terör olaylarına tepki gösterdi.

KAVAKLIOĞLU; SAĞDUYU KAZACANAK

Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu terör saldırılarını lanetledi. 

Kavaklıoğlu açıklamasında; Hain terör, çirkin yüzünü bu kez Ankara'da gösterdi. Bomba yüklü araçla gerçekleştirilen alçakça saldırıyı lanetliyor; Cenâb-ı Mevla'dan rahmet, milletimize sabr-ı cemil niyaz ediyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Hain terörün hesaplarını sonuçsuz bırakacak tek yol milletimizin sağduyu ve istikametini her şeye rağmen korumasıdır. 
Milletimizin başı sağolsun" dedi. 

NİĞDE MİLLETVEKİLİ ÖMER FETHİ GÜRER “TERÖRÜ LANETLİYORUM”

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ülkemizin iyi yönetilmediğini, Meclise, Genel Kurmayın iki adım ötesine kadar terörün gelmesinin bu anlamdaki zaafın göstergesi olduğunu belirtti. Suriye konusunda yanlış dış politikanın yanında komşu ülkelerle erilen sürecin terörün azmasındaki etkisine dikkat çeken Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer sorumluluk makamındakiler sorunun kendilerinde olmadığını anlatmaktan öte sorun çözmek için akılcı bir politika izlememektedirler. Son dönemde yaşanan 7 terör olayının altısı Suriye kaynaklı teröristlerce gerçekleştirildiği açıklandı.  Oradan gelen herkes için duygu sömürüsü yapıp ne yapalım onları ölüme mi terk edilelim demek yerine dünyanın o konuya ciddi eğilmesini sağlamak gerekirdi. Nasılsa Türkiye aldı. Dert orda kalsın yaklaşımı ile Dünya soruna bakar hale geldi. Ülkemiz insanımıza da yazıktır, günahtır. ”dedi.

 Seçim öncesinde yaptığı köy ve kahve konuşmalarında bugüne işaret ettiğinin altını çizen Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ülkede ötekileştirme ve ayrıştırma politikasının bu sonucunun oluşmasında önemli nedenlerden biri olduğuna vurgu yaptı.

 1980 öncesindeki gibi kutuplaştırma ve ayrıştırmanın sorumluluk makamında olanlarca adeta seyredilerek 1980 sürecine erildiğini ve o dönemki kutuplaşma da da herkesin suçu birbirine atarak soruna ortak çözüm üretmediğini anımsatan Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Mustafa Kemal Atatürk’ü anlayarak okusalardı bugün ülkemiz bu durumda olmazdı ”dedi.


AK PARTİ İL BAŞKANLIĞINDAN TEPKİ

AK Parti İl Başkanı Emrah Özdemir, yaptığı yazılı açıklamada, Ankara'da ve Diyarbakır'da meydana gelen hain terör saldırılarını kınadıklarını söyledi.

Özdemir, ülkemizin bütünlüğüne kasteden şer odaklarına cevabın çok sert bir şekilde verileceğini, terör ve buna destek verenlere karşı kararlı mücadelenin süreceğini belirterek, "Dün Akşam saatlerinde Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarını taşıyan servis araçlarına yönelik terörist saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize sabır ve metanet diliyorum. Bugün yine Diyarbakır'da askeri aracın geçişi sırasında patlatılan bomba nedeniyle 6 vatan evladımızı şehit verdik. Millet olarak başımız sağ olsun" ifadelerini kullandı.

CHP NİĞDE İL BAŞKANLIĞI BASIN TOPLANTISI YAPTI. 

CHP İl Başkanı Erhan Adem de parti binasında düzenlediği basın toplantısında,
Türkiye'deki tüm terör olaylarını kınadıklarını söyledi.

MEMUR-SEN NİĞDE İL BAŞKANLIĞINDAN KINAMA

Memur-Sen İl Temsilcisi Hasan Orhan da Türkiye'nin birliğine, huzuruna ve bütünlüğüne karşı yapılan terör saldırılarını kınadığını ve lanetlediğini belirtti. Orhan, "Terör, kan ve şiddetten beslenen bir insanlık suçudur. Büyük Memur-Sen ailesi olarak terörü hangi adresten gelirse gelsin, reddediyor ve kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

MÜSİAD NİĞDE ŞUBESİNDEN TEPKİ

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Niğde Şube Başkanı Hüsamettin Gümüştepe, Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşları olarak bu coğrafyada yaşamanın bedelini ödemeye hazır olduklarını ifade etti.

Gümüştepe, "Dün akşam ve bugün gerçekleştirilen hain terör saldırıları sonucu hayatını kaybedenlere ve 6 şehidimize Allah'tan rahmet, tüm milletimize başsağlığı diliyorum" açıklamasında bulundu.

NİĞDE BAROSUNDAN SERT TEPKİ

Niğde Barosundan yapılan yazılı açıklamada ise, bu ve benzer saldırıların, büyük devletlerin sınırlarımız içinde ve dışında konuşlandırdıkları, besledikleri, silahlandırdıkları taşeron terör örgütleri tarafından gerçekleştirildiği öne sürdü.

Niğde Baro Başkanı Av. Hüseyin Demirbilek Bu ve benzer saldırıları, büyük devletlerin sınırlarımız içinde ve dışında konuşlandırdıkları, besledikleri, silahlandırdıkları taşeron terör örgütleri tarafından gerçekleştirildiğini biliyor ve ülkemizi daha büyük tehlikelerin beklediğini de görüyoruz. Bu farkındalıkla, bekamıza yönelik her türlü saldırı karşısında fikir ayrılıklarımızı bir kenara bırakarak sadece ileriye bakarak ülkemize, devletimize daha çok sahip çıkmamız gerektiğine de gönülden inanıyoruz.

Bu alçak saldırı, ülke güvenliğimiz ile ilgili konularda çalışan yönetici ve kamu görevlilerimiz başta olmak üzere hepimizin dışardaki düşmana ve içimizdeki hainlere fırsat vermeden daha çok gayret sarf etmemiz gerektiğini de bir kez daha göstermiştir. Zira en küçük zafiyet dahi teröristler tarafından değerlendirilmektedir.

Umarız ki bir daha benzer acıları yaşamayız.

Niğde Barosu olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazır olduğumuzu belirterek terörle mücadele söylemleriyle insanlığı kandırıp taşeron terör örgütleri kuran, kurulmasına ön ayak olan ve terörü destekleyen ve masum insanların katledilmesine iştirak eden ülkeleri ve insan saymadığımız teröristleri nefretle lanetliyoruz.


ENSAR VAKFI NİĞDE ŞUBESİNDEN KINAMA

Ankara’da askeri servis konvoyuna yönelik yapılan terör saldırısının ardından Ensar Vakfı Niğde Şube Başkanı Veysel AŞGIN, yaptığı açıklamada, “Ülkemize, milletimize, güvenlik görevlilerimize ve geleceğimize yönelen bu canice saldırıları lanetliyor, terörü, teröre destek verenleri, terörün arkasındaki iç ve dış güçleri nefretle kınıyoruz. Bu alçak terör örgütlerine karşı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birlikte mücadele vermeye devam edeceğimizin bilinmesini istiyoruz" dedi.

 

"Terör karanlık ve kanlı yüzünü bu kez Ankara'da gösterdi” diyen AŞGIN, “Ankara’da askeri servis konvoyuna yönelik yapılan alçak terör saldırısında çok sayıda şehidimiz, onlarca da yaralımız var. Türkiye'mizin birliğine, huzuruna ve bütünlüğüne karşı yapılan terör saldırılarını kınıyor ve lanetliyoruz. Bu saldırılarda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz” diye konuştu.

MHP NİĞDE  İL BAŞAKNINDAN KINAMA

Milliyetçi Hareket Partisi Niğde İl Başkanı Ali  Güngör, hem Ankara’da gerçekleştirilen hain saldırı hem de verilen şehitlerimiz ile ilgili yaptığı açıklamada oldukça sert ifadeler kullandı. Güngör yaptığı yazılı basın açıklamasında şu hususlara değindi:


“Türk vatanı bir avuç soysuzun şiddet kazanına düştü. Türk milleti her gün saldırıya uğruyor. Sur, Cizre derken bombalar Ankara'da patlıyor. Masumlar katlediliyor. Millet her defasında can evinden vuruluyor. Devlet şaşkın, hükümet şaibeli, gelecek ise oldukça sislidir. Kan akıyor umutlardan, korku saçılıyor bakışlardan; ve terör her seferinde acımıza acı ekliyor, kayıplarımıza yenilerini ilave ediyor....

Editör: TE Bilişim