16-22 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Sosyal Güvenlik Haftası Niğde’de de çeşitli etkinliklerle kutlanacak. 

Hafta nedeniyle Niğde Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda açıklamalarda bulunan Niğde SGK İl Müdürü Mustafa Turan; “ 16-22 mayıs gününü kapsayan bu hafta da Kurum Başkanlığınca merkezde yapılacak faaliyetlere ilave olarak il müdürlüğü olarak paydaşlarımızın da katılımını sağlayarak bir hafta boyunca sürekli gündem oluşturacak kamu oyunda sigortalı istihdamının teşvik edecek sosyal güvenlik bilincini arttırmaya yönelik faaliyetler gerçekleştireceğiz. Öncelikle protokol ziyaretleri kapsamında Sayın valimiz, belediye başkanımız, rektörümüz ve sanayi ve ticaret odası yönetim kurulumuzu makamlarında ziyaret edeceğiz. Haftanın diğer günlerinde ise merkezde iş verenlerle okullarla ve ilçelerdeki ziyaretlerimizle program devam edecek” dedi.

Turan; “Sosyal güvenlik kişileri ve aileleri iş kazası meslek hastalığı malullük, yaşlılık ve ölüm gibi risklerin yol açacağı gelir azalışı veya harcama arttırıcı zararlardan korumak üzere hayata geçirilen bir sistemdir. Ülkemizde Sosyal Güvenlik hizmetleri uzun yıllar Emekli Sandığı, Sosyal Sigortalar Kurumu ve Bağ-Kur olmak üzere üç ayrı Kurum tarafından yürütülmüştür. Ülkemizin ihtiyaçlarına cevap verecek güçlü bir sosyal güvenlik sistemi oluşturmak amacıyla çok zor bir reform gerçekleştirilerek üç kurum aynı çatı altında birleştirilmiştir. Böylece sağlık ve sigorta uygulamalarında norm ve standart birliği sağlanmıştır.” diye konuştu.

Niğde’nin istatistiklerini anlatan Müdür Turan, “İlimizde; 76 bin 273 aktif çalışan, 43 bin 560 genel sağlık sigortasına tabi olup bunların 11 bin 268’i primleri kendileri tarafından ödenen genel sağlık sigortalısı, 34 bin 613’ü ise primleri devlet tarafından ödenen vatandaşımız mevcut olup 159 bin 696 kişi bakmakla yükümlü olarak sosyal güvenlik kapsamındadır. Bu bakımdan toplumun her kesimini sosyal güvenlik kapsamına alan ve 28 bin çalışanı ile vatandaşımıza hizmet sunan SGK her kesimini sahip çıkması gerekmektedir. Biz Kurum çalışanlarının da tek amacı, insan odaklı çalışmayı ilke edinmek, sigortalı ve işverenlerimize ülkemize yakışır nezaket ve titizlikle hizmet verebilmek olacaktır.” şeklinde konuştu.

 
Editör: TE Bilişim