Niğde Emniyet Müdürlüğü, mahalle muhtarlarıyla “Huzur toplantısı” düzenledi. 

Polis Evinde düzenlenen toplantıya İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Harman, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Murat Dağlar, emniyet şube müdürleri ve mahalle muhtarları katıldı.
Niğde İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Harman: “ Mahallenizi ilgilendiren bizim bilmemiz gereken aktarmış olduğunuz konuyla ilgili nasıl bir tedbir alabiliriz almış olduğumuz tedbirleri ek olarak nasıl genişlete biliriz. Bu konulardan sizlerden bilgi alacağız. Arkadaşlarımız da yapmış olduğu faaliyetlerle ilgili sizlere bilgi verecektir.

Toplantımıza geldiğiniz için siz muhtarlarımıza teşekkür ederim” dedi.
Niğde İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Harman’ın açılış konuşmasının ardından Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Murat Dağlar, muhtarları dolandırıcılık, IŞİD, terör hırsızlık gibi konular üzerinde bilgilendirdi.

Niğde Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Murat Dağlar: “ Toplum destekli polislik olarak yapmak isteğimiz şudur. Suç ve suçlulukla mücadelede acaba toplumun desteğini nasıl alabiliriz. Hiçbir yerde suçu polisiye tedbirlerle hukukla konunla bu şekilde bunları uygulayarak olmuyor. Sosyal bir olgu olduğu için suç mutlaka toplumun bu konuda duyarlı olması gerekeni yapması elinden geleni ortaya koyması lazımdır. Bizlerde mahallelerimizin açılan kapısı gibi ilk adımımız sizlersiniz. Topluma iletmek istediğiniz mesajları sizler adına suç ve suçlulukla mücadelede daha güzel bir seviyeye getirmek için böyle bir program düzenledik” dedi.

Dağlar, hiçbir şekilde savcının, hakimin ve polisin telefonla arayarak para istemesinin mümkün olmadığını anlatarak şunları dedi: “İletişim konusunda dolandırıcılık oluyor. Telefon açıyorlar biz savcıyız hakimiz o arada da bir telsiz sesi veriyorlar. Toplumun alt kademesinden tutunda yukarı seviyedeki insanlara kadar çok insanın parasını alıyorlar. Bu konu da hiçbir şekilde savcıydı hakimdi polisti banka görevlisiydi bu gibi kişilerin sizden bir banka hesabı almak şu kadar parayı banka hesabına götürüp yatırın demek gibi her hangi bir durumu yoktur.

Böyle bir şey kesinlikle olmaz bu konuda maalesef son zamanlarda ciddi şekilde dolandırıcılıklar oluyor. Buna yeni bir tür eklendi. Küçük çocuklarımızı bir yerlerde yakalıyorlar dolandırıcılar. Çocuğa “babanı gözaltına aldık, evdeki altınları bize getirirsen babanı kurtarırız” gibi çocuğu kandıraraktan evdeki altınları getirtmek gibi bir yönteme de başvuruyorlar”.
Bilgilendirmenin ardından soru cevap bölümüne geçildi.




Editör: TE Bilişim