Eylem Örgütlenme Derneği üyesi gençler 30 Ağustos gecesi tam 00:00’da Niğde’de meydanda bulunan Atatürk heykeli önünde saygı duruşu ve istiklal marşı okudular.

Haber- Foto: Gökhan ÖZBEK

 

Eylem Örgütlenme derneğinden milli hassasiyetleri gözeten bir eylem daha! Niğde’de temsilciliği yakın bir zamanda oluşan dernek, 30 Ağustos Zafer bayramı kapsamında tam gece yarısı meydanda bulunan Atatürk Heykeli önünde saygı duruşu ve akabinde istiklal marşı okuyarak zafer bayramını kutladılar.

Derneğin Niğde Temsilcisi Gafur Ateş yaptığı açıklamada; “Derneğimiz Niğde’de faaliyet göstereli kısa bir süre olmasına rağmen, hızla örgütlenerek, demokratik etkinlikler yapmaya başladık. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 93. Yıldönümü dolaysıyla duyarlı genç arkadaşlarımızla bir araya gelerek, Atatürk’ün huzurunda 1 dakikalık şehitlerimize saygı duruşu gerçekleştirdikten sonra hep birlikte İstiklal Marşı’mızı söyledik. Yaptığımız eylem boyunca araçlarıyla meydan geçen vatandaşlardan yoğun destek alırken, böylesine onurlu bir eylemi gerçekleştirmenin haklı onurunu yaşıyoruz. Bu eksende bu tür eylemlerimiz tüm Niğde’de devam edeceğini belirterek, demokratik, çağdaş, laik bir hukuk devleti arzumuz katlanarak büyüyecektir. Eylem Örgütlenme Derneği gençleri olarak anayasaya sadakatimiz gereği, Atatürk’ün izinden gitmeye devam edeceğiz” dedi.

Eylem sonrası gençler olaysız bir şekilde dağılırken, Zafer Bayramı programının ilk resmi etkinliği olarak dikkat çekti.

 

Editör: TE Bilişim