Türkiye Sakatlar Derneği Niğde Şubesi önünde toplanan vatandaşlar kortej eşliğinde Niğde Valiliği önüne kadar farkındalık yürüyüşü gerçekleştirdi.

Farkındalık yürüyüşü ile ilgili Valilik önünde açıklamalar da bulunan Niğde Vali Yardımcısı Cemil Kılınç, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi ‘‘10-16 Mayıs tarihleri Birleşmiş Milletler tarafında Dünya Engelliler Haftası ve günü olarak ilan etti. 10 Mayıs Dünya Engelliler günümüz 10 ile 16 sı ise engelliler haftamızdır. Amacı öncelikli olarak farkındalığı artırmak. Gelişmek, kalkınmak ve bütün kapasitesini, potansiyelini maksimum seviyede kullanmak isteyen milletler toplumlar bu kaynaklarını her anlamda değerlendirmeliler. En önemli kaynakta biliyorsunuz geçinip kalkınmada insan gücüdür. Dolayısıyla toplumdaki her kesimin çocuğundan yaşlısına her seviyede toplum fertlerinin kabiliyetlerini devletler olumlu olarak kullanmak durumdular, eğer gelişmek istiyorlar ise. Çünkü her ferdin topluma katacağı, sosyal yaşama, ekonomik yaşama, siyasi yaşama katacağı katkılar vardır. Bu anlamda da biz engellilerimizi her anlamda hayat seviyelerini, hayat kalitelerini artırmak, hem de topyekün kalkınma için önemli olduğunu biliyoruz. Buna inanıyoruz. Bu anlamda da düne göre bugün çok iyiyiz. Engellilerimiz hem daha mutlu hem de bahsettiğim gibi sosyal ,ekonomik, siyasi hayatta daha etkin ve aktifler, hem daha mutlular hem de hayatta daha çok zevk alıyorlar. İnşallah bu bilinç ile hareket ettiğimiz de yarınlarda daha güçlü ve kaliteli olacak. Bu yolda emek sarf eden başta engellilerimizi tebrik ediyorum. Hayata gerçekten bir şekilde tutunuyoruz. Hayata toplumsal yaşama destek oluyoruz. Yaşam kalitemizi artırıyoruz. Engellilerimizin ailelerine teşekkür ediyorum. Bir takım zorluklara rağmen bu başarıyı elde ediyorlar. Engelsiz yaşama ulaşmada gayret eden tüm kamu kurumlarına, sivil toplum kuruluşlarımıza da teşekkür ediyorum.’’ Dedi.

Valilik önünden daha sonra katılımcıların bir kısmı Niğde Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde düzenlenen eğlence etkinliğine katıldı.

Niğde Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi sakinleri tarafından hazırlşanan ı-oyunlar oynandı. Niğde Vali Yardımcısı Cemil Kılınç, katılımcılara dondurma dağıttı.

Düzenlenen Programlara Niğde Vali Yardımcısı Cemil Kılınç, Niğde İl Genel Meclis Başkanı Nusret Teksin, ,İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Nihat Özkök, Türkiye Sakatlar Derneği Niğde Şube Başkanı Songül Çalışkan, dernek üyeleri, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Kale Projesi Niğde’yi Şaha Kaldıracak Kale Projesi Niğde’yi Şaha Kaldıracak

Editör: TE Bilişim