Niğde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Türkmen, Niğde’de meyve bahçelerinde zirai don zararının bulunmadığını söyledi. 


Niğde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Türkmen, Bor İlçesinde bulunan armut, şeftali ve erik bahçeleri ile Ulukışla İlçesinde yeni kurulan elma bahçeleri ve fidanlıklarda incelemelerde bulundu.


Niğde’nin bu yıl tarım alanında verimli bereketli bir yıl geçireceğini ifade eden Türkmen, geçen sene yaşanan don olaylarının bu sene yaşanmadığını belirtti. Niğde’de elma ve kirazın yıllık tarımsal hasılatının 450 ila 500 milyon TL olduğunu vurgulayan Türkmen, "Bu sene kış mevsiminin soğuk geçmesinden dolayı meyve bahçeleri geç uyandı. Bu nedenle geçen sene ilkbaharda meydana gelen don olaylarının geç yaşanmasından dolayı bahçeler etkilenmedi. Niğde’de elma ve kirazın yıllık tarımsal hasılatı 450 ila 500 milyon TL’dir. Bahçelerde yaptığımız incelemelerde çiçeklerin dolu dolu olduğunu gördük. Bu sene elma ve kirazın rekoltesinde artış bekliyoruz” dedi.


Niğde’nin bu sene yıllık ortalamasından daha fazla yağış aldığına dikkat çeken Türkmen, “Bu sene yağışlar çok iyi oldu. Niğde’de yıllık ortalamanın üzerinde bir yağış oldu. Bu nedenle özellikle kıraç alanlarda üretimi yapılan hububat ve baklagil gibi ürünler başta olmak üzere diğer ürünlerde de verimli bir yıl olacak” diye konuştu.








Editör: TE Bilişim