Niğde Belediyesi’nin ‘mahalle iftarları’ programı kapsamında farklı noktalarda açtığı iftar sofralarının sonuncusu yarın (30 Haziran Perşembe) Şahinali Mahallesi’nde gerçekleştirilecek. Daha önce 8 ayrı mahallede iftar sofrası açan Niğde Belediyesi, 9. ve son iftar sofrasını Özden Market’in arka kısmındaki boş alanda açacak.
Niğde Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün, Ramazan ayının manevi atmosferini yaşatmak, mahalleliler arasında birlik ve beraberlik duygularının güçlenmesine katkı sağlamak ve toplumun her kesiminden vatandaşları bir araya getirmek amacıyla başlattığı mahalle iftarları programı, 30 Haziran Perşembe günü son kez iftar sofrası açacak.
Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen ve bu yıl da devam ettirilen mahalle iftarları programına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Önceki gün Perşembe Pazarı’nda açılan iftar sofrası da öncekileri aratmayacak kadar yoğundu. Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan da Perşembe Pazarı’nda açılan iftar sofrasına gelerek, vatandaşların Ramazan ayını kutladı ve hayırlı iftarlar diledi.
Farklı ekonomik düzeye sahip binlerce vatandaşı tek bir amaç uğruna aynı sofrada buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Belediye Başkanı Faruk Akdoğan,  ‘’ Burada zengin fakir ayrımı yapmaksızın en fakirinden en zenginine kadar, öğretmeninden avukatına kadar belediye çalışanlarından kasaba belediye başkanına kadar her iş kolunda çalışan insanımız var. Bütün vatandaşlarımızı bir araya getirmek aynı tastan çorba içmelerini sağlamak bizi mutlu ediyor. Halkımızın kaynaşmasına vesile oluyoruz ’’ şeklinde konuştu.
Geleneksel hale gelen iftar programlarını önümüzdeki yıl daha çok güzelleştirerek profesyonel hale getireceklerini vurgulayan Başkan Akdoğan ‘’ Bu sene sayıyı hep 1000 olarak hedeflemiştik ama 1500-5000 arasında değişen rakamda hizmet verdik. Önümüzdeki yıl bu sayıyı inşallah 2000-5000 arasına çıkartarak iftar vereceğimizi belirtebilirim’’ diye konuştu.
Okunan ilahiler ve yapılan duaların eşliğinde iftar açılırken, iftardan sonra küçük çocukların ilahi okuması da iftar programına renk kattı.
 
 
Editör: TE Bilişim