Ramazan ayının bereket ve huzurunu Niğdelilerle birlikte yaşamayı amaçlayan Niğde Belediyesi Ramazan boyunca 9 ayrı mahallede on binlerce vatandaşı aynı sofrada buluşturdu.

Niğde Belediyesi, Ramazan’da geleneksel hale getirdiği mahalle iftarları münasebetiyle 9 farklı mahallede vatandaşın samimi bir ortamda birlikte iftar açmalarını sağladı.



İlki Aşevi önünde başlayan mahalle iftarları; İlhanlı Mahallesi, Efendibey Mahallesi, Selçuk Mahallesi, Özbelde Mevkii, Kent Meydanı, Dere Mahallesi, Perşembe Pazarı ve son olarak Şahinali Mahallesi’nde binlerce mahalle sakinini bir araya getirdi. Mahalle iftarlarında bir araya gelen Niğdeliler, komşularıyla aynı sofrada buluştu, eski Ramazanlar Niğde’de hayat buldu. Verilen iftar yemeklerini baştan sona takip eden Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan her iftar programında masaları dolaşıp katılanlara tek tek ‘’Hoşgeldiniz’’ dedi, kendisiyle selfie çektirmek isteyen gençleri de kırmadı. Başkan Akdoğan iftar öncesinde yaptığı konuşmalarda iftara katılan vatandaşlara, Ramazan ayında birlik beraberlik ve paylaşma duygularını, Ramazan’ın maneviyatını birlikte yaşamak ve yaşatmak için iftar programları düzenlediklerini söyledi.

ÇOCUKLARA GÜZEL ANILAR
Ramazan ayında çocukları da ihmal etmeyen Niğde Belediyesi kurulan her mahalle iftarında çocuklar için pamuk şeker dağıtımı yaptı. Başkan Akdoğan pamuk şeker dağıtımını çocuklarda Ramazan ve oruç bilincini oluşturmak amacıyla düzenlediklerini söyledi.
9 ayrı mahallede düzenlenen iftar programları konusunda memnuniyetlerini dile getiren vatandaşlar ise bu organizasyonların Ramazan’ın ruhunu yaşatmak adına çok önemli olduğunu dile getirdiler. Her programda gönülleri titreten ilahi dinletileri ve yapılan dualarla açılan oruçlar Ramazan'ın maneviyatını gönülden hissetmeyi sağladı.


 
Editör: TE Bilişim