Niğde Barosu’nun genç hukukçuları Niğde Cumhuriyet Başsavcısı eşliğinde cezaevlerini gezdi. Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne eşliğinde, Baro Başkanı Av. Hüseyin Demirbilek ve Niğde Barosu’nun genç hukukçuları önce Niğde İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt’u makamında ziyaret ederek ilimizin asayiş durumu ile ilgili fikir alışverişinde bulundular.

Heyet ardından Niğde Kapalı Cezaevi’ne geçti. Burada heyete Niğde Cumhuriyet Savcısı Ahmet Coruk ta katıldı. Heyet Kapalı Ceza Evi Müdürü Necati Karacık’ tan cezaevinin fiziki durumu ve cezaevi şartları hakkında bilgi aldı. Genç hukukçuların bilgi ve görgülerini artırmak amacıyla gerçekleşen organizasyon da son ziyaret Niğde Açık Cezaevi oldu.

Açık cezaevini gezen hukukçulara Cezaevi Müdürü Ramazan Fidanoğlu cezaevini tanıtan bir slaytla birlikte ayrıntılı bir sunum yaptı.

BİLGİ VE GÖRGÜLERİNİ ARTIRMADA ÇOK ÖNEMLİ

Niğde Barosu Başkanı Av. Hüseyin Demirbilek, Niğde Barosu’nda Avukatlık stajı yapan genç hukukçuların ilerleyen zamanlarda bir kısmının Hakim ve Savcı olarak bir kısmının da Avukat olarak hukuka hizmet edeceğini dolayısıyla yapılan programın genç hukukçuların bilgi ve görgülerini artırmada çok önemli faydalar sağladığını bu çalışmaya tereddütsüz destek veren Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne’ye Niğde Barosu olarak teşekkür ettiklerini söyledi.

TEK AMAÇLARI ADALETİ TESİS ETMEK

Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne ise hukukçuların toplumun huzuru ve adaletin gerçekleşmesi için görev yaptıklarını, tek amaçlarının adaleti tesis etmek olduğunu ifade ederek bu uğurda çalışacak insanların staj dönemlerinde çalışma alanlarının bir parçası olan kurumları gezerek görgü ve bilgilerini artırmanın önem arz ettiğini belirtti. Başsavcı Tekne, bu çalışmayı birlikte gerçekleştirmiş olmaktan kendisinin de mutluluk duyduğunu ve bu tarz çalışmaların devam edeceğini ifade etti.


Editör: TE Bilişim