Niğde Barosu Yönetim Kurulu adına Baro Başkanı Avukat Hüseyin Demirbilek yaptığı açıklamada;

 

“Niğdeli hemşerilerimiz tarafından da çok iyi bilindiği üzere; İlimizin uzun yıllardır süre gelen adliye binası sorunları bulunmakta, mevcut adliye binamızda ise fiziki şartların yetersiz olması nedeni ile adli hizmetler düzgün yürütülememektedir.

  

Bu kapsamda gerek Baromuzun gerek ise diğer kurum ve kuruluşların uzun çabaları sonucu İlimize yeni bir adliye binası yapılmasına ilgili kurumlarca karar verilmiş ve yapılan teknik çalışmalar sonucu 15/04/2014 günü Adalet Bakanlığınca yapılan ihale ile yeni adliye binamızın yapım işi ihale edilmiştir.Söz konusu yapım ihalesine 34 firma katılmış ve ihale komisyonu tarafından katılımcılar arasından teknik şartnameye uyan firma ile mutabakata varılacaktır.

 

 Yeni adliye binamız toplam 5 kattan oluşacak olup içerisinde 13 adet mahkeme kurulması planlanmıştır. Adalet hizmetinin hızlı bir şekilde ve kaliteli yöntemlerle yürütülmesi ve Niğdeli hemşerilerimizin adalet hizmetlerinden için şart olan yeni adliye binasının tüm halkımıza hayırlı olmasını temenni ederiz.

 

 Yeni Adliye Binasının yapımında gayret sarf eden milletvekillerimize, Niğde Belediye Başkanına, Niğde Valisine, konuyu gündemden hiç düşürmeyerek süreci hızlandıran Niğde Yerel Basınına ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

  

Adliye binasının 700 günlük yapımı süresince mevcut adliyenin ihtiyaçlarının giderilmesi ile ilgili olarak Niğde İl Genel Meclisi üyeleri mevcut binaya ek olarak meclis binasının ikinci katını da adliyemize tahsis etmişlerdir.

  

Tüm il genel meclis üyelerimize bu duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür ediyoruz”dedi.

 

Editör: TE Bilişim