Niğde Gazeteciler Cemiyeti (NGC) üyeleri TRT Türkiye Radyolarının kuruluşunun 85. Yıldönümü etkinliklerine katıldı.

 

 

İlk yayın hayatına 6 Mayıs 1927 tarihinde başlayan TRT Radyolarının 85. Yıl Dönümünde Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Necmi Pişkin, Niğde Gazeteciler Cemiyeti Onur Kurulu Başkanı Ahmet Öncü, Niğde Gazeteciler Cemiyeti Seçici Kurul Başkanı Araştırmacı Yazar İdris Yavuz, Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Alpaslan Düzgün ve Niğde Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi İskender Çetin, Alper Yetkin’in sunduğu Akdeniz’den Toroslara adlı tüm Türkiye’ye canlı yayınlanan programa katıldılar.

 

 

Programda TRT’nin 85. Yıl Kuruluş Dönümü ile ilgili duygu ve düşüncelerini canlı olarak radyo dinleyicilerine aktaran Niğde Gazeteciler Cemiyeti heyeti, Niğde ve İlçelerinden bahsederek ilimizin ismini tüm Türkiye’ye duyurdular.  Niğde Gazeteciler Cemiyeti Heyeti TRT Bölge Müdürü Halil Kahveci, Radyo Müdürü Muhammet Dut, Program Sorumlusu Fethiye Kılıç ile TRT nin çalışmaları hakkında görüştüler.

 

 

Heyet ayrıca TRT Fm’nin Niğde ve Niğde yöresini tanıtan bir programının Niğde ilinden canlı yapılması konusunda TRT yetkililerine istekte bulunarak, kendilerini Niğde’ye davet ettiler.  Konuya sıcak bakan TRT Yetkilileri İl Yetkililerinin gerekli şartları oluşturması durumunda TRT radyolarının ortak yayınlayacağı Niğde’den tüm dünyaya canlı yayın yaparak, Niğde ilinin yöresel müziklerinin ve tanıtımın yapılacağı bir program yapabileceklerini belirttiler.

 

 

Editör: TE Bilişim