Niğde Gazeteciler Cemiyeti’nin Olağanüstü Genel Kurulu’ndan 1 gün önce 36 üyenin cemiyetle ilişkisi kesildi. Ardından 32  kişi apar – topar üye yapılarak  Olağanüstü Genel Kurul'a gidildi. Yeni üyelerin hiç birinin Dernek Seçici Kurulu’na sorulmadığı iddiası ise ortalığı karıştırdı.

 Niğde Gazeteciler Cemiyeti  (NGC)  Üyelerinden 3’te 1'inin  talebi üzerine tüzüğe uygun olarak Olağanüstü Genel Kurul kararı aldı.  Ancak Olağanüstü Genel Kurul’a kısa bir süre kala 36 üyesinin cemiyetle ilişkisinin kesildiği haberi geldi. Ardından 32  kişi apar – topar üye yapılarak  Olağanüstü Genel Kurul'a gidildi. Yönetimin yarattığı olağanüstü” şartlar”la, bugün saat 14.00’te Belediye Toplantı Salonu’nda Niğde Gazeteciler Cemiyeti’nin  Olağanüstü Genel Kurul yapıldı. Hiç de sürpriz olmayan yönetim “aklanarak” yeniden kazandı.

Ancak bu “olağanüstü şartlar” altında yapılan bu Olağanüstü Kongre’nin hiç de demokratik olmadığı tartışmaları Niğde kamuoyunu gündemine bomba gibi düştü. Şimdi Niğdeliler aşağıdaki şu soruların cevaplarını bekliyor:

1.  Olağanüstü Kongre talebinde bulunan grupla, Niğde Gazeteciler Cemiyeti’yle ilişkisi kesilen üyeler aynı isimler mi?

2.   Olağanüstü Kongre talebinde bulunan grupla, Niğde Gazeteciler Cemiyeti’yle ilişkisi kesilen üyeler aynı isimlerse yönetimin bir tüzük ve yasalara uymayan uygulamaları mı var da, bunun tedbirini mi aldı?

3.   Genel Kurul’a kısa bir süre kala 36 üye ne gerekçe gösterilerek Niğde Gazeteciler Cemiyeti’nden atıldılar?

4.   Üyelerin atılmasına neden olan gerekçe hepsinde de aynı mı?

5.   Üyelerin atılmasına neden olan gerekçe hepsinde de aynı ise, bu gerekçe için kendilerine hiç ikazda bulunuldu mu?

6.  Öne sürülen gerekçe için hiç birine uyarı yapılmadıysa, bunların bir anda ilişiğini kesmek tüzük ve kanunlara uygun mu?

7.  Bu üyelerin ilişiğinin kesilmesi isteği bireysel olarak mı istendi, yoksa yönetimin tamamı tarafından mı uygulandı (Yani bu eylemin sorumlusu kim veya kimlerdir?)

8.   Niğde Gazeteciler Cemiyeti’ne üye yapılan 32  kişinin gazetecilikle bir alakasının olmadığı, gazetecilik dışında çeşitli meslek erbabının cemiyete üye yapıldığı doğru mudur?

9.  Kongreye kısa bir süre kala üye yapılan bu kişişiler, üye yapılırken Dernek Seçici Kurulu’na sorulmuş mudur?

10.  Dernek Seçici Kurulu’na sorulmadan üye yapılan 32 kişiden kongrede oy kullanan var mıdır? Varsa bunlar kaç kişidir?

11.   Apar – topar üye yapılan ve kongrede oy kullanan bu üyeler, eğer Seçici Kurul tarafından üyelikleri onaylanmadı ise kongrede kullandıkları oylar geçerli mi sayılacaktır.

12.   Yok bunların kullandıkları oy geçersiz sayılacaksa, o zaman demokratik kurallara aykırı olarak yapılmış kabul edilmesi gereken kongrede bunların kullandıkları oyların iptali nasıl gerçekleştirilecektir?

13.   Kongrede ibra edilen eski yönetimin geçersiz sayılacak oylarla aklanmış olması bu aklanmaya şaibe düşürmekte midir?

14.  Olağanüstü Genel Kurul’a kısa bir süre kala 36 üyenin cemiyetle ilişkisinin kesilmesinde bir ard niyet varsa bunların uğradığı maddi ve manevi zararlardan kim ve kimler sorumludur?

Niğde kamuoyu bir taraftan bu soruların cevabını beklerken, diğer taraftan da kanun ve tüzükler hilafına olduğu öne sürülen kongre ile ilgili ne gibi “idari” ve “adli” işlem yapılacağını merakla beklemektedir.

**********************************

(BORHABER.NET’den NOT ; Niğde Geneli Gazetecilerinin hepsini samimi olarak seviyor ve çalışmalarını  destekliyoruz.  Bu çevrelerden bize gönderilen ve gönderilecek olan, bütün basın açıklamalarını yayınlama konusunda herkese aynı yakınlıkta olduğumuzun bilinmesini istiyoruz. Aşağıdaki basın açıklaması NGC'nin bir kanadından gönderilmiştir. Bir başka açıklama geldiğinde de yine noktasına dokunulmadan aynı şekilde yayınlanacağının bilinmesini,  bu genel kurul ve tartışmaların sonucunun Gazeteciler ve Niğdemiz için hayırlı olmasını diliyoruz.)














Gazeteci Gökhan Özbek'in Seçimle İlgili Köşe Yazısı için Tıklayınız.

Editör: TE Bilişim